Dagens bakverk

Kaffe och smörgås i köket, jag och syster en härlig lugn stund för oss själv. Bebbarna sover och vi har synkat det!!! YES.

Det luktar så gott i huset efter att jag har bakat dessa goda kärleksmums:

Kärleksmums

Älskad klassiker med kaffeglasyr och kokos. Baka i långpanna och skär i stora rutor.

-1 plåt.

Foto: TV4

Foto: TV4

Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 15 min

Färdigt på: 30 min

Ingredienser

Till 1 plåt:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering

Tips

När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.

4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.

8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.

Ha en härlig onsdag.


Kommentarer
Postat av: mumari

God morgon! Vad smarrigt det såg ut!

Hoppas du får en bra dag! Kom gärna in till mig och rösta på din favoritbild :o)

Postat av: glitterandbling

gott! :)

2008-06-18 @ 10:37:55
URL: http://glitterandbling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback