Baby dalahäst

Idag gjorde hela familjen en utflykt till Nusnäs där dom tillverkar alla dom fina dalahästarna. Vi kollade nämligen lite till vårt bröllop.... och vi hittade det vi sökte efter.
Men vi hittade även en fin häst till Walter. Dalahäst i babyblått.

Dom skrev hans födelsedatum + Walter på halsen, blev jätte fint.

När vi åkte hem somnade Wlater en liten stund men vaknade med ett gallskrik och ville inte ge sig riktigt. Vi hade märkt att han vara lite mer klängig och inte så sugen på mat. Så när vi kom hem tog jag tempen och han hade lite feber. Antingen är det värmen som gör sig påmind elelr så är det tänderna. Nu sover han gott i sängen i alla fall så vi får hoppas att han mår bättre i morgon för då ska vi åka till Karlstad.

Allt är nu bokat till bröllopet nästa år i alla fall, vi är så nöjda med lokalen. Kommer bli kanon!!!!

Ha en mysig kväll.

Middag nere vid stranden

Idag har lilla familjen tagit en tur till Leksand där vi åt lunch och åt väldigt god glass. Det var länge sen bara vi tre fick lite egen tid tillsammans och det var så mysigt. Vi han även prata lite bröllop också, det är så kul att planera och jag blir nästan lite frustrerad att det är ett helt år kvar..... men den som väntar på ngt gott. Men idag har vi alla fall bokat allt och i morgon ska vi ta en närmre titt på lokalen och kolla vad som finns och bara skapa oss en bild och känsla. Men jag tror att det kommer bli så bra. Det blir inget vanligt bröllop med 3 rätters middag och dom traditionella sakerna utan detta kommer bli mitt och Fredrics bröllop ;-).

Nu i kväll åkte Fredric och fiskade med sin bror Adam som är uppe i Rättvik.
Så då passade jag på att fixade en god sallad med bröd och vin till och så åkte jag, pappa och Walter ner till stranden och åt våran middag där i stället. Det är verkligen balsam för själen att sitta där och titta ut över Siljan och solen. Hoppas bara att det kommer vara lika fin väder om ett år....

När vi kom hem somnade Walter som en stock efter lite mjölk. Tänkte på det idag att jag har börjat amma så lite nu. Han äter en stor portion gröt på morgonen och sen blir det lunch vid tolv och sen ammar jag honom på eftermiddagen och sen blir det gröt igen på kvällen och sen avslutar vi med lite mjölk. Förut kunde jag amma honom minst 8 ggr om dagen..
Vi gjorde ett besök på BVC idag i  Leksand bara för att väga honom och nu väger han 9 kg!!! Han har 3 dubbkat sin vikt sen han föddes. Men det märks. särsklit på kläderna.

Här kommer lite mysiga bilder från våran middag.


Vackert!!!

Walter njuter av den fina utsikten

Glad pappa

Njuter av kvällssolen

Kittlar skönt under fötterna när vi provar att gå på gräset.

21 frågor....

1) Vad åt du till frukost?
- Fil och min hemmagjorda musli och KAFFE.
2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.


3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
- Från Mia
4) Vilken färg har din dator? Alltså skalet...
- Svart
5) När var du arg senast?
-  I lördags när vi skulle åka ner till stranden och jag skulle packa ner alla saker till både mig, Walter och Fredric och fick ingen hjälp.... Då tappade jag humöret i 30 graders värme.
6) Ditt bästa minne från skoltiden?
- När jag kom in på Riddarfjärdskolan efter att ha gått ett år i Kärrtorps gymnasium. äntligen fick jag komma in till stan och min bästa vän.
7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
- När en killkompis i klassen la ut en hemmagjord bomb i ljushallen i nian och det smälde ut av bara h....e. Han blev asvtängd som är förstårligt. Men många fick åka till sjukhuset med hörselskador....
8) Yoga eller löpning?
- Just nu är det löpning.
9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
Det får bli Spagetti Bolognese
10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
-  Älskar tidningar!!! Elle Interiör, Resident, Sköna Hem, Mama, Allt i Hemmet, Plaza Interiör. Oj höll på att glömma Elle Mat och Vin. Så bra och inpirerande.
11) Favoritkaraktär i deckare?
-  Ingen aning
12) Teveprogram du aldrig missar?
-  Just nu under sommaren får det bli, Leila bakar, Allsång på Skansen
13) Vem är du avundsjuk på?
- Just nu är jag avundsjuk på min kompis Jessica som är i mitt favoritland USA och dom ska bila från LA upp till San Francisco. Vilken underbar resa.
14) Din bästa revansch?
- Den har inte kommit ännu....
15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
-  Min bäst chefa är Thomas på 3 som jag har nu. Väldigt inspirerande och engagerande. Sämsta håller jag för mig själv. 
16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta? Orsak?
-  Det får nog bli ostron, när jag ser folk som äter/svälger det får jag kräk kännsla och tänker att jag ska aldrig stoppa ngt sådant i min mun. Sen får jag nog lägga till surströmming.....blä.
17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
-  Jennifer Aniston :-)
18) Kaffe eller te?
- Lätt fråga KAFFE, har blivit lätt beroendepå det....
19) Skostorlek?
- 37
20) Hur ofta är du på IKEA?
- När mina ljus är slut :-) Men det blir kankse en gång i månaden, hittar alltid ngt där som jag tror jag behöver....
21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...
- Ha ha den frågan tänker jag på var och varannan dag. Men först och främst skulle vi köpa större boende. Sen skulle det bli till vårt bröllop + en bröllopsresa till NY. Där vi skulle leva lyx och spendera sjukt mycket pengar på kläder och boende.

Härlig helg

Det har redan gått en vecka sedan som vi kom upp hit till Tällberg, förstår inte varför dagarna ska gå så fort. Tycker dom har börjat gå ännu fortare sedan Walter kom.
Vi har verkligen haft en kanon helg tillsammans med Charlotta och Linus. Värmen kom med besked kan jag säga.
I fredags när vi satte oss i bilen stod det på 35 grader.... inte så kul att vara liten bebis i denna värme.
Men som tur är har vi nära ner till stranden så där har vi legat närstan hela helgen och Walter har badat flera gånger i Siljan.
Vi gjorde dock en utflykt i fredags till Vikarbyn, jag hade gjort goda hemagjorda baguetter och sen köpte vi god caffe latte på nyöppnat barista ställe. Det var riktigt gott med en caffe latte, det är inte så vanligt här uppe i Dalarna med sådant gott kaffe. Sen hade vi picknick i skuggan vid Vikarbyns strand. Efter det var det så varmt och Walter blev grinig i värmen så det var bara att sätta sig i bilen, på med AC och sen hem och hämta badkläderna och sen hoppa ner i Siljan. Första doppen för i år och det var riktigt skönt kan jag säga.

I går låg vi också som sagt nere vi Siljan, exakt på det stället som vi ska viga oss nästa år. Vi får verkligen se till att spärra av eller skriva skyltar att vi ska gifa oss där för vi vill inte ha så många oinbjudna gäster som ligger halvnakna på vårat bröllop direkt.... Platsen ligger lite bortom stranden men många har börjat att lägga sig där i stället för att komma bort från allt folk. Så även vi. Charlotta var så gullig och gjorde en pedikyr på mig, fick bara ligga ner och bli ompysslad, man uppskattar sådana ögonblick väldigt mycket mer nu när man blivit mamma kan jag säga.
Annars har helgen kantats av otroligt goda middagar, gott vin och sena kvällar med massor av prat. Vi fick till och med njuta av en Regnbågslax som Fredric och Linus hade varit och fiskt sent en natt.

Nu i veckan ska vi ta tag i mycket bröllopsplaner, boka lokal och få in lite offerter från hotell... Skönt att inte behöva stressa med det sen.

Här kommer foton från helgen.


Att plaska i vatten är det bästa när det är så varmt ute. Walter har även blivit duktig på att sitta själv.

Picknick i Vikarbyn

Glad pappa och Walter

Jag får pedikyr av Loppan, lyx!!!

Fina fossingar med kottar mellan tårna.

Walter badar med morfar

Badpojkarna

Sen var det dags att soltorka och det var roligt.

Keramik

I Tällberg har vi en helt underbar keramik verkstad som jag alltid besöker flera gånger när jag är här uppe.
Vi har handlat en hel del därifrån, allt i från kaffemuggar, frukostskålar och stora härliga temuggar. Igår åkte jag ner och köpte två söta krukor som jag hade beställt från honom. Tänkte ha kryddor i dom och dom ska stå i fönstret hemma i Sthlm.

Visst är dom söta.

Nu ska jag hoppa in i duschen efter morgonens springrunda och sen har jag en tårta på gång, det blir en jordgubbstårta som Leila gjorde igår.
Kl fyra i eftermiddag kommer Linus och Loppan så då blir det fika!!!

Ha en härlig torsdag.

Mina älsklingar


Ganska lika....

Sov gott!!!

Bus och stök

Igår åkte Anna, Björn och Abbe ner till Sthlm för att turista i storstaden, dom passar på att låna våran lägenhet. Det blev väldigt tyst här i huset när dom åkte. Walter som har haft mycket folk omkring sig den senaste veckan måste tycka att det är extra tyst och tomt. I Karlstad hade vi så många arbar och famnar som ville hålla Walter nu är det inte lika lätt att bara smita i väg och sola eller baka.... men jag upptäckte en bra barnvakt idag i alla fall som hjälper för stunden.

Tvättmaskinen + gåstolen.

Mamma jag hänger här medans du kan fixa lite :-)

Idag låg Walter på köksgolvet och han vill verkligen börja krypa, rumpan högt upp i vädret och sen borrar han sig fram som en tjur. Så jag tänkte hjälpa honom med att lyfta upp armarna så han skulle komma i krypställning....men i stället druttade han med ansiktet  i golvet och ett vråltjut hördes över hela gården. Lilla gubben han vet inte att detta var bara första i raden av massor av vurpor. Men det gick snabbt över efter att ha tittat på lite bilar genom fönstret.

I kväll har vi grillat supergod lax och jag gjorde en god sallad med förskpotatatis och fetaostsås.
I morgon kommer Loppan och Linus hit och stannar i några dagar, Det ska bli jätte mysigt. har massor roliga utflykter inplanerade och sommarvädret ser ut att stanna.
I morgon blir även Walter 6 månader och jag har namnsdag. Kankse är det en ursäkt att få göra en tårta, blev nämligen så inspirerad när jag såg Leila bakar nu kl nio där hon hade tårtrace. Ja vi får se.....

Uppe i Dalarna igen

Igår öste det ner regn i Karlstad och nästan hela familjen Persson hade åkt upp till Stockholm för att åka på en kryssning. Så jag och Fredric beslöt oss för att packa bilen och åka upp till Tällberg en dag tidigare en bestämt. Ringde till syster och sa att vi kommer i eftermiddag men att hon skulle vara tyst om det till dom övriga i huset.
Så vi smög in på gården och ingen märkte att vi kom. Mamma var på toaletten så Anna sa att vi skulle ställa oss där utanför och gissa om hon blev förvånad när jag och Walter står där utanför och väntar, hihi.

Det var så kul att få träffa Abbe igen, och Walter var så glad att få se honom igen. Känns som om båda hade växt lite och att dom kunde "prata" med varandra på deras lilla sätt.

Nu ska jag göra i ordning mig och sen ut, solen skiner så man får passa på. Men i morgon kommer sommaren tillbaks!!!

Ha en bra måndag.

Vill ha.....

Förra året dregglade jag över denna väska.... och gör så även detta år.

En Mulberry Bayswater.

Jag kan bara säga att jag har inte slutat hoppas att jag någon vacker dag blir stolt ägare till denna. Den som väntar på ngt gott...

Sex and the city

Äntligen fick jag sätta mig ner i en mörk biosalong och titta på Sex and the city. Vet inte när jag var på bio senast men det var säker över 1 1/2 år sedan.... Jag och Fredric har helt olika film smaker så det är inte ofta vi kan gå på bio ihop, tyvärr.
Denna gång var det jag och Natta som åkte in till Karlstad och försvann till N.Y och Manhattan i 2 1/2 tim. Det var riktiga bra timmar och jag önskar jag kunde ha stannat kvar lite längre. Det är så kul att bli inspirerad av snygga kläder, skor, frisyrer mm.


Foton från födelsedagen


Även Walter fick frukost i sängen.... Gott med vattenmelon.

Plockade jordgubbar.



Väldigt kul med jordgubbar och särskilt när man kan klämma dom i händerna.

Kul att få vara hos farmor

Födelsedagsfika med min Pavlova tårta och blåbärbullar.

Walter gillar att få uppmärksamheten från alla...

Farfar, Walter och födelsedagsbarnet.

Födelsedag 16 juli

16 juli har alltid varit en av dom största dagarna på hela året för mig. Alla som känner mig vet att jag älskar verkligen att fylla år. Vet inte riktigt hur det började men det är en härlig känsla att ligga i sängen på morgonen och höra hur alla viskar utanför i köket och prasslar med paketen. Sen ligger man och små ler lite när man börjar höra "Ja må hon leva..."
Så att bli ett år äldre varje år har jag inga problem med.

Även detta år blev det frukost och paket i sängen, det som kändes nytt och väldigt stort i år var att jag hade min lilla son brevid mig och han tyckte det var väldigt roligt att få leka med allt papper som prasslade. Tänk för ett år sedan då var han bara 12 veckor i magen och var ca 5 cm lång.... Nu är han snart 6 månader och är en liten kille. Tänk vad fort tiden går.

Sen idag har vi varit och plockat jordgubbar till tårtan, en liten tradition som vi gör när jag fyller år här i Karlstad.
I år blev det en jätte god tårta som heter Choklad Pavlova även denna från Leila... Den blev väldigt uppskattad av fikagästerna.

Choklad Pavlova


Antal portioner:
10

Ingredienser
7 st ekologiska äggvitor
5.25 dl strösocker
0.5 st citron, saften
3 msk kakao av god kvalitet
50 g mandelspån
Topping:
5 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt 10 %
3 msk florsocker
1 l färska bär


Gör så här

1. Sätt ugnen på 130 grader.

2. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.

3. Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader.

4. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat.

5. Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.

6. Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt. som en tårtbotten).

7. Grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite seg i mitten.

8. Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut den över marängbottnarna.

9. Strö över bären.

Efter all tårta och blåbärsbullar så fick jag lite energi och satte på mig dom nya snygga snabba NIKE byxoran som jag fick av mamma och pappa i present och tog en springrunda. Fick som tur med mig Anton som var riktigt peppande och puchade mig hela vägen. Kan helt ärligt säga att det var såå jobbigt men riktigt skönt efteråt. Så nu får vi se i fall det kankse blir flera rundor. Tänk att det ska behövas ett par nya snygga byxor för att få ut mig i spåret....
Nu har vi grillat och ätit en super god sommarsallad med färskpotatis och druckit Rosé vin, bra avslutning på denna 29 års dag.
Lägger upp foton från dagen i morgon.

Tack alla mina underbara vänner som skickat så fina grattis sms och ringt!!!

Kram från födelsedagsbarnet. 


Semester i Karlstad

Nu har vi förflyttat oss ner till Skattkärr och här har vi verkligen sommarlov. Walter behöver inte vara ensam en enda stund utan han blir underhållen av både sin farmor, farfar och farbröder och fastrar. Han kan inte ha det bättre. (inte jag heller för den delen)
I lördags var vi på Linus 30 årsfest i Tystberga, det blev verkligen jätte lyckat. Dom hade ordnat så bra och super god mat för ca 45 gäster. Vi sov över där och sen åkte vi ner till Skattkärr på söndagen, bilen var fullastad med 3 veckors packning. Även om Walter är minst så tar han ändå mest plats, vad saker man ska ha med sig till honom nu för tiden....

Dagarna går som vanligt alldeles för fort när man är ledig. Men vi förgyller dagrna med morgonpromenader, bakning, goda middagaar och slappa framför TV´n på kvällarna. Idag ska jag och Natta åka in till stora staden och titta på Sex in the city, ska bli så kul. Skulle ju inte sitta helt fel med en Cosmopolitan innan....

Igår gjorde jag Lelias supergoda blåbärsbullar som jag verkligen kan rekomendera. Fattar inte varför jag fått sådan dille på att baka, det är som ngt slags meditation...
Men här kommer receptet i fall ngn blir sugen på att prova.

Blåbärsbullar


 

Förberedelsetid: 30 min

Tillagningstid: 10 min

Färdigt på: 1 tim 30 min

Ingredienser

1 sats lyxig vetedeg med kardemumma (Leilas)
100 g mjukt smör
2 msk malen kanel
1 dl råsocker
3 dl frysta blåbär
2 msk florsocker
2 msk maizena
1 st ekologiskt ägg till pensling
50 g mandelspån eller mandelflis
florsocker att pudra på bullarna vid servering
pappersformar

Tips


Det är bäst att baka bullarna i muffinsplåt i pappersformar. Det ger bullarna en fin form och hindrar dem från att flyta ut.

Gör så här

1. Blanda smör, råsocker och kanel till en krämig fyllning.

2. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta, cirka 0.5-1 centimeter tjock.

3. Bred över smörkrämen.

4. Blanda lätt tinade bär med florsocker och Maizena i en skål. Maizenan tillsätts för att blåbären inte ska bli för vattniga.

5. Strö bären över degen och rulla ihop till en tajt rulle.

6. Skiva rullen i 3-4 centimeter breda skivor.

7. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.

8. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft (om vanlig ugn används, 220 grader).

9. Låt bullarna jäsa utan bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter.

10. Pensla knutarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån/flis.

11. Grädda bullarna gyllene, i cirka 10 minuter.

12. Tips!

13. Det är bäst att baka bullarna i muffinsplåt i pappersformar. Det ger bullarna en fin form och hindrar dem från att flyta
ut.

I morgon är det 16 JULI och den bästa dagen på hela året.... fast den 24 juanuari var nog ändå den bästa då vår lilla älskling kom till världen. Som för övrigt inte är så lite längre....

Övar att sitta upp, som stöd har han min amningskudde.

Walter har fått en ny Huodini tröja av sin pappa.

På 30 årsfesten passade Walter på att mingla runt i en gostol. En premiär tur som dock inte gick så jätte fort framåt...

Farbror Filip gillar att vara barnvakt åt Walter.


Semester

Har inte haft ngn inspiration att skriva på några dagar. Tror det beror på att det är lite tråkigt att vara hemma i Sthlm + att jag inte fotograferat ngt på länge. Gillar alltid att lägga ut lite bilder i sället för att bara skriva. Men nu i dag blir det bara text....
Idag började Fredric sin semester och det innebär även lite semester för mig. Det var så mysigt att vakna upp hela familjen tillsammasn och att Fredric inte behövde hasta i väg till jobbet.
Det blev frukost på balkongen (sommaren kom äntligen tillbaks) jag gjorde stor sats med musli så nu finns det massor när vi vi komer hem från semestern. Sen ville inte Walter riktigt somna så då tog vi på oss träningskläderna och tog en härlig power walk i Hagaparken. Vi fortsatte även över till SOlna och hälsade på farmor. Hon blev så glad att få träffa oss alla tre innan vi lämnar Sthlm. Efter 2 1/2 tim senare kom vi hem lite mörare i kroppen och ganska hungriga, men väldigt pigga av att få röra på sig. Mina gravidkilon börjar försvinna mer och mer och det känns så skönt.

Idag hade vi ju både läkartid och så var det dags att ta 5 månaders sprutan. Jag var helt säker på att det var kl halv fyra vi skulle vara där men kl halv tre fick jag en läskig känsla att det var just då vi skulle vara på BVC. Så jag letar fram en skrynklig lapp ur väskan och visst var det så.... Det vara bara att slänga slänga på oss skoran och sprinag i väg till BVC. Men som alltid får man vänta när man väl kommer dit....
6 mån kontrollen gick jätte bra och dom berömde Walter som var så duktig. Sen kollade dom han i munnen och dom trodde det var ngn slags sugblåsor, han suger för hårt på mammas bröst sa dom...Men nu har vi fått medicin som vi ska badda på 4ggr om dagen.
Sprutorna gick bra, några tårar kom men han var ändå stark. Nu sover han i våran säng efter en stor skål med gröt. Gav honom en alvedon i fall han skulle få feber. Men annars har vi inte märkt av ngt. Hoppas vi får sova bra i natt.

I morgon ska vi ut och leta efter 30 års present till Linus som fyller år i morgon. På lördag blir det fest i Tystberga.
Sen blir det Karlstad på söndag, ska bli så skönt att lämna stan igen.

Kram kram.

Nya upptäckter

Godmorgon!!
Har just njutit av mitt goda kaffe från våran Nespressomaskin, den är verkligen toppen. Walter sover en liten stund efter att ha ätit gröt och tittat väldigt förundrad på tvättmaskinen som jag satte igång i morse. Han hade verkligen svårt att slita blicken.


Igår var jag på mysig middag hemma hos Mia, det var skönt att sitta ner och äta middag i lugn och ro och bara vara. Det är så skönt att vi bor så nära varandra nu, vi kan bara sprinag igenom Vasaparken så är vi framme hos varandra.

Idag blir det en promenad och ett besök på Lindex för Walter börja växa ur alla sina kläder....jag som trodde han kunde ha stl 68 hela sommaren. Han är inte billig i drift min lilla kille.

Ha en härlig tisdag.

Regn, måndag och Sthlm.....

Ja det var ingen rolig dag man vaknade upp till direkt. Regnet öser verkligen ner utanför fönstret och man känner sig genast lite instäng i lägenheten. Sen blev det inte bättre att vi skulle ta 5 mån sprutorna på Walter heller. Man han har tydligen fått ngt som heter torsk i munnen, har sett att han har varit vit på läpparna så jag kollade upp det igår. Så Anna-Marit på BVC ville vänta i några dagar och se i fall det blivit bättre, fick ett recept på Bikarbonat och vatten som jag skulle pensla på läpparna. Hoppas lilla killen blir bättre, för han har svårt att äta från mitt bröst, gör tydligen ont i läpparna när han suger, jag blir lite nerstämd när han inte vill äta från mig utan jag får pumpa ut mjölken i stället....
Men Anna-Marit sa att han svälter inte eftersom han är en sådan stor kille, väger 8,5 kg och är 69 cm lång.
Men nu ska jag byta ut mjölk mot ett riktigt mål vid lunch i stället, han är så pass stor och behöver mer mat än bara mjölk.

I dag är vi som sagt inne och myser, jag har bakat ett bröd med Walter hängandes på magen. Han var helt tyst och tyckte det var intressant att lyssna på sin mamma som hade ett TV program om bakning enbart för honom :-).
Annars så är han väldigt aktiv just nu, han vill inte ligga stilla långa stunder och jag tror inte det dröjer länge förren han kryper för han krålar sig nästan fram nu och blir nästan lite arg när det inte går så fort som han vill.
Vi var ute och åt middag förra veckan uppe i Tällberg och träffade en liten kille som var 3 1/2 månad, han låg stilla i sin pappas famn och nöjde sig med det, Walter därimot skulle stå upp och hoppa på matbordet och görna slita sönder en blomma ockås. Tänk att det går så fort. Men det är kul att se att han vill upptäcka nya saker, hans personlighet kommer fram mycket mer då.

I kväll ska jag ha lite lyx. Ska nämligen bort på middag hemma hos Mia helt själv. Walter och Fredric ska vara hemma. Ska bli lite skönt att få sitta och prata massa tjejsnack och äta middag på ett avslappnande sätt.

Nu ska jag gå och njuta av nybakat bröd.

Fredag och hemgång till stan....

Har verkligen ingen lust att lämna detta härliga paradis idag, solen skiner och det är +23 och vi har just ätit en god frukost ute. Inge kul dag att sätta sig i en bil då.
Walter somnade i skrindan här ute på plattorna, kan han ha det bättre.


Kan inte fatta att 3 veckor redan har gått sedan vi satte oss i bilen fyllpackade och åkte upp hit, kändes då att dom här 3 veckorna aldrig skulle ta slut. Men jag ska inte bli för ledsen när jag lämnar gården idag för vi kommer upp hit om 2 veckor igen. Men då är inte Anna och Abbe här....

Häromkvällen tog vi barnen och kaffekorgen med oss ner till sjön och tog vårt kvällskaffe där. Sådan magisk kväll. Tankarna gick mycket tillbaks till den 24:e december när Fredric gick ner på knä och friade till mig på just den platsen. Det var kallt ute och jag stod där höggravid och tårarna rann både på mig och Fredric. Det var en helt underbar julafton. Tänk exakt 1 månad senare kom våran älkling till värden och nu har han redan blivit 5 månader.

Här friade Fredric och nu ligger Walter här och sprattlar.

Nästa år blir det bröllop och jag planerar för fullt i mitt huvud. Platsen är så vacker men det krävs vackert väder för att det ska bli tip topp. När jag och Fredric kommer upp nästa gång ska vi reka lite mer och känna av festplatsen.
Nu längtar jag så att Fredric ska gå på semester så hela familjen kan umgås.

Nej nu får jag gå in och börja packa lite....


Kram från oss.

3 juli = Abbes födelsedag

Idag fyller Abbe 1 år!!!! Oj vad jag har sjungit för honom. Igår kväll blåste jag upp massor av ballonger som han fick leka med nu på morgonen och det var ett berg av paket på frukostbordet, men han fattade inte riktigt hur man skulle riva av pappret.... Skångska flaggan vajar också på gården, morbro var uppe tidigt i morse.

Snart ska tårtan bakas, har gjort egen lemon curd som ska få vara fyllning och sen har vi massor av jordgubbar.
Men först ska vi njuta av frukost och kaffe ute i solen, sommaren har verkligen kommit!!!

Lemon curd, (fyllning):

3 citroner /tog i en apelsin också
1 ½ dl strösocker
50 g smör
3 msk majsstärkelse
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor

1.   Blanda rivet skal från tre citroner med saft från två och koka upp med strösocker och smör.
2.   Sila vätskan.
3.   Blanda ut majsstärkelse med saften från den tredje citronen och rör ner i den varma vätskan.
4.  Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar.
5.  Häll över krämen i en ren skål och låt den svalna


Födelsedagsbarnet blåser ut sitt första ljus.

Bilder från 1 juli


Morgonpromenad bland hästhagarna.

Mamma och syster

Lite skillnad från Strandvägen i Stockholm och i Tällberg...

Just nu gillar jag den här Strandvägen bättre....

Walter trivs ute under ett parasoll. När hans leksaker inte är roliga längre får man ta till andra saker. Här blev det en Te sil som var kul att leka med.

Abbe han älskar att bada i baljan. Härlig sommarbild.

Moster och Abbe.

Ja det blev en hel del härliga bilder i går. Skickade i väg några bilder på förstoring till
www.fujidirekt.se. Kan varmt rekomendera den sidan. Dom är billiga, otroligt snabba och fotona blir så fina.
När digitalkameran kom så är det inte många som framkallar sina foton längre utan har allt i datorn, men jag gillar fortfarande att hålla i fotona och sitta i soffan med ett album. Då är det perfekt att ladda upp dom på fujidirekt och så kommer dom hem till en på ca 2 dagar.
Nu ska jag passa på att baka mitt favoritbröd innan Walter vaknar.
I morgon fyller Abbe 1 år, då blir det kalas det sak moster se till i alla fall :-)

Ha en härlig onsdag.

Sommar

Jag har alltid gillat att fotografera och bär ofta med mig kameran lite överallt för jag vill inte missa ett "kodak moment". Det som kan vara lite jobbigt är att jag ser alla vackra saker genom en lins i stället för att uppleva det på "riktigt". Ta  tex när Cathrine och Fredrik gifte sig, jag visste inte hur många kort jag skulle ta för att få den rätta bilden i stället för att bara njuta av att se när dom sa ja till varandra utan linsen. Men sen blev det väldigt fina kort också.
Varför jag började tänka på detta var för att morse när vi var ute på våran morgonpromenad  "råkade" jag ta med mig kameran och jag såg bara fina foton överralt och vill så gärna dela med mig till alla andra som inte får uppleva detta. För vi har verkligen så underbara dagar här uppe. Jag vet att jag tjatar men detta är verkligen livskvalite och långt bort från storstadstressen och avgaser.

Någonting har även hänt med Walter den senaste dagen. Han har börjat göra roliga miner med ansiktet och munnen, pratar mycket mer, väger mycket mer och har bara blivit så stor helt plötsligt. Han klarar sig inte längre bara på min mat utan behöver mer riktig mat och det äter han med förtjusning. Han älskar även sin kusin Abbe och tittar stort på honom när han springer runt honom. Han kommer nog lära sig massor av bus från honom...
Walter skrattar och pratar även med folk när vi är på café och lyssnar och tittar vad som händer runt omkring honom, så mycket mer medveten.
Ska gå upp och krypa ner brevid honom nu, passar på att ha honom i samma säng nu innan vi kommer hem till Fredric. Är så mysigt att ligga i samma säng. Men det är en stor säng som tur är så vi ligger ändå på varsin sida. (och ja han har massa kuddar runt sig så han inte snurrar av sängen)

Här kommer lite bilder från våran härliga 1 juli dag. Sommaren är verkligen här.
Det får bli i morgon då det är fel på bloggen.....

Sov gott.