Blocket, I like

I söndags började jag leta lite efter saker på Blocket till Walter och insåg att det finns ju så mycket saker och man kan verkligen göra bra affärer. I går hämtade jag våran nya Britax bilbarnstol till honom för 900 kr, fick så bra tillbehör till så nu hoppas jag att han kommer trivas i bilen med sin nya stol.
Idag åkte vi till Söder och där köpte jag en åkpåse, en helt ny och exatk den som jag tänkt köpa på Babyland för 750 kr och nu behövde jag bara betala 400 kr. Har tjänat massor av hundralappar på detta:-).

Idag har vi haft en härlig heldag tillsammans med Julia o Nadia.  Började förmiddagen med en fika på vårat favoställe Ritorno på Odengatan. Gott kaffe, sköna soffor och bra häng även för barnen. Sen är personalen så trevlig och det är ett STORT plus. Sen blev det lite gunga av i Vasaparken och vipps så var kl 12 och barnen skulle äta lunch, det bästa ställlet som vi hittade där och då var korvkiosken.... men barnen fick "varm" mat och mammorna fick en god korv. Lustigt nog somnade nästan både Nadia och Walter mitt i maten. Så det blev en perfekt promenad mot Söder för att köpa åkpåse.
Vi avslutade dagen på Kungsholmen med åter en fika....och mellanmål till banen. Känns som om vi inte gjort ngt annat idag än att ha suttit på olika ställen och provat kaffe och pratat. En väldigt bra och härlig dag i två mammors liv :-).

Nu i kväll har Mia varit här på middag och lekt med Walter och hon börjar få en sådan fin liten mage. Walter skulle bara veta att det ligger en liten kompis där inne till honom som kommer ut i februari. Mia och Krille ska vara barnvakt åt Walter nu på lördag för jag och Fredric ska åka ner till Häringeslott på Afternoon Tea. Ska bli så mysigt och lyxigt.


Snart blir det sängen och jag hoppas på en bättre natt en den förra. Ska även tänka på min syster som börjar jobba i morgon efter nästan 1 1/2 år som mammaledig.

God natt.


Måndag morgon

Det känns som om det skulle vara lunchdags snart, vi hade en kille som vaknade kl sex i morse nämligen. Men jag har fasktis passat på att sova lite med honom nu när han sover sin morgonstund. Men jag trodde faktiskt kl var tio och så var den bara nio.... Men han har sovit hela natten och det känns skönt för det har varit lite si och så med det upp i Tällberg. Han blev ju sjuk igen med hosta och snuva och då är det inte så lätt att sova en hel natt när han hostar och har sig. Men jag tycker ändå det är lite bättre idag.

Helgn har ändå varit väldigt härlig och jag kan pricka av lite från min dröm helg:
* Promenad i solen och en liten tyr in i skogen men tyvärr ingen svamplycka...
* Började med att sätta in foton på Walter så nu är jag på G
* Slappade i soffan med ett glad vin och läste ut en bok, lyx!!!
* Bakade en urgod äppelkaka från boken "Rosendalsträdgård". Om ni har den boken slå då upp receptet med Äppelkaka med mandel. SÅÅÅ god.
* Sen såg vi också en bra film med Will Smith och jag somnade inte :-).

Igår när vi kom hem från våran lilla bilfärd insåg jag att vi måste skaffa en större och bättre bilstol. Har vait och hört mig för på Babyland men jag tycker att det är lite väl mycket att lägga ut 2700:- just nu. Så jag gick in på Blocket och där hittade jag just den vi vill ha, en Britax Freeway för endags 900 kr. Så idag ska Fredric åka och hämta den. Är så stolt att vi gjorde ett sådant klipp och sparade in några tusenlappar.
Idag ska vi även ut på stan och köpa en åkpåse, det är verkligen prio ett nu, för det börjar bli kallt att sitta helt stilla i vagnen med bara en filt över benen...


Hoppas ni får en härlig måndag, solen skiner!!!!


Hösthelg på landet

Igår åkte jag, mamma och Walter upp till Dalarna för att ha en härlig hösthelg. Papporna kommer upp idag, vi lyxade till oss och tog en extra dag.
Hösten har kommit längre här uppe än i Sthlm, träden är fantastiskt fina och man vill bara gå långa promenade och fotografera. Tyvärr glömde jag kameran hemma....Typiskt.
Alltid när jag kommer upp hit till mitt favoritställe vill jag hinna med att göra så mycket som möjligt. Men man inser ganska snabbt att en helg går alltid för fort och nu hinner man inte med lika mycket när man har barn. Men om jag skulle få drömma så skulle detta stå på listan för min drömhelg.
* Gå långa promenader.
* Plocka svamp i skogen, ha med sig en liten picknick och fika på en liten stubbe:-)
* Baka kanelbullar, frallor
* Sitta framför brasan och läsa inredningstidningar med ett glas rött
* Basta och ta en lång dusch.
* Börja sätta in alla foton på Walter, från födseln + 8 mån frammåt.... Stort projekt med andra ord.
* Sova ut på morgonen.
* Se en bra film utan att somna i soffan
Ja nu har jag drömt av mig lite....

Vi har just kommit hem från en sväng i Leksand, hann även förbi en favoritbutik Jobs som ligger i Siljansnäs. Dom har så snygga tyger och kuddar där. Köpte en stuvbit till min fina väska som det gått hål på. Så nu ska mamma ta fram symaskinen och hjälpa mig. Walter har hittat sin favoritplats och det är under köksbordet, så han är så nöjd. Men vi ska gå ut snart och gunga lite på gården och ta en promenad ner till Tällberg.

Ha en mysig helg och stort grattis på födelsedagen till värdens bästa farmor/svärmor som fyller år idag.

Fotodags

Har varit lite dålig på att ta foton den senaste tiden. Vi har en superbra kamera men den är ganska stor så det är inget jag tar med mig i vagnen direkt. Men nu tänkte jag uppdatera lite och lägga upp lite nya foton och det är nog inte så svårt att gissa vem som är objektet....

Än så länge kan jag knö mig ner i handfatet, men det är på gränsen....

Ny favoritplats, i garderoben och plocka ut mammas och pappas skor.

I dag på eftermiddagen passade vi på att ta en liten promenad inne på gården, väldigt uppskattat av Walter.
Han tycker dock det är lite svårt att gå med skor på men han kämpar på.

Går även lika bra att krypa, det var ju nämligen lite kul att det fanns en sandlåda ute på våran lilla gård.

Sand är gott och leka med.

Nu sover lilla killen och Fredric kom just hem från klättringen. Tycker dagen blir lite extra lång när Fredric kommer hem sent, så därför är det lite skönt att hitta på saker ute innan man går hem för kvällen. Så idag hängde vi i Vasaparken med Julia och Nadia. Jag och Julia satt i gruset och drack kaffe och njöt av en kanelbulle medans barnen åt löv. Sen tog vi en sväng vid Odenplan och tittade i affärer och jag köpte INGENTING, fast det var väldigt nära att det både blev en ny väska samt en mössa till Walter. Men icke.
Sen var vi som sagt ute och lekte lite på gården, och där kommer vi gå ner oftare.

Jo måste ju berätta att det var premiär för Walter att vara på Mini SATS idag medans jag tränade, det gick jätte bra och han hade nog velat stannat kvar en stund till efterosom det finns så mycket att leka med. Så nu får jag blir bättre på att gå dit på dagarna och träna coh inte på kvällarna. Sprang på bandet brevid Martin Stenmark och bara en sådan sak kan ju göra att jag går dit på dagtid i stället ;-)

Nu ska jag fortsätta att titta på IDOL.

Shoppingstopp???

Läste en artikel i tidningen Living om Shoppingstopp. Att köpa, eller inte....? Jag fastande lite för artikeln och satt och tänkte egenom min shopping och under dom senaste månaderna har jag shoppat och gjort av med ganska mycket pengar på onödiga saker. Mycket handlar det om att jag är mamma ledig och bor inne i stan och har mer tid över nu att gå i affärer och kolla och bli frestad. Men efter artikeln fick jag faktiskt en tankeställare. Ska försöka bli mer oganiserad, både när det gäller nya kläder till mig, Walter, inredning och även planera veckans matinköp. Det låter kanske tråkigt men det är inte speciellt roligt att inte ha några pengar kvar i slutet av månaden heller (får ju inte ut så mycket nu när jag är mammaledig....), så då väljer jag att kunna göra roliga saker med min familj i stället för att köpa dyra onödiga prylar. återkommer hur det går.

Men som en liten överraskning i allt shoppingstopp kom det ett paket på posten från H&M idag med en ny vit skjorta och en svart kofta som jag beställde för några veckor sedan, har dock inte hunnit prova det ännu. Ligger bara i soffan och är SÅ trött idag. Dagen har innehållit ganska mycket:
Sångstund i Vasaparekn kl halv elva. Walter älskade att få krypa runt och leka med massa andra barn.
Lunch på Söder med Sandra, en gammal kollega från 3.
Mötte upp mina mammakompisar på Kungsholmen.
BVC, 8 mån kontroll. Allt gick bra, kollade bla skelning.Vikt 9.3 kg, 71,5 cm lång.
Handla mat, hämta ut paket på posten.
Fruktstund i Vasaparken och sen äntligen kom vi HEM, 8 tim senare....

Nu ska jag gå ner och fixa tvätten.


Resdag

Idag är det söndag solen skiner och det är 15 grader ute. Härligt höstväder med andra ord.
Igår var vi ute i skogen hela eftermiddagen och plockade svamp, det var flera år sedan jag gjorde det men det var riktigt mysigt att gå där i skogen och leta efter "guldet". Vi hittade jätte mycket trattkantareller (vi uppskattar till ca 35-40 liter). Walter hängde också med på pappas mage och var förundrad av all frisk luft och alla träd :-). Tillslut blev det för mycket av det goda och somnade gott i Baby Björnen....
Nu sitter Fredric och rensar all svamp, det är väll baksidan av det roliga, att man måste rensa all också.

Jag har slängt i hop ett bröd och ska göra mina goda Havrebaguetter till lunchen. Sen ska vi nog sätta oss i bilen och åka hem till Stockholm. Tyvärr blev förmiddagen lite konstig med Walters sömn så han somnade nu och det bådar inte gott till bilresan.... Men men det får gå det också.

Sitter och tittar på tågbiljett ner hit till Karlstad över julen, känns så långt fram tills det är december men eftersom bara dom här 8 månader har gått i rapidfart så går det nog lika fort till december... Men hur som haver så hittade jag tågbiljetter till mig och Walter för 100 kr veckan innan julafton så jag får nog passa på att boka dom. Kan vara skönt att komma ner hit några dagar innan. Då har vi säkert en liten kille som går med tanke på hur han har gått den här helgen med gåvagnen. Vart tog våran lilla bebis vägen?? Men det är fantastiskt roligt att se och jag är så stolt att jag har en sådan fin son tillsammans med min älskling.

Nej nu blir det lunch.

Tidsfördriv...

1. Vilken mat äter du ofta?
Älskar Fredrics lasange, det har blivit våran favorit söndagsmat.

2. När du är på kalas är du den där personen som sitter eller hjälper du till?
Jag försöker att hjälpa till och plockar, men vill även passa på att prata med alla trevliga människor som är på kalaset.

3. Var sitter du helst och bloggar?

I soffan med datorn i knät

4. Köper du ofta Triss?
Kanske någon gång i månaden, hoppas fortfarande på att "Plötsligt händer det"

5. Vilken stad eller vilket land har varit ditt bästa semesterminne?
USA, mitt år som Au Pair i LA var helt fantastiskt.  Men även min och Fredrics resa till Minneapolis och Denver var en kanon resa, är så glad att vi gjorde den resan ihop.

6. Vilken TV-kanal tittar du mest på?

TV 4 och Kanal 5

Klädbutik:
H&M, Filippa K

Inredningsbutik:
ROOM, DIS, Granit och IKEA

Godis:
Lösgodis, mycket salt och andra sega saker.

Stad:
Los Angeles och Santa Barbara

Dryck:
Rött vin, vatten och Kaffe

TV-serie:
Roomservice, Grays, IDOL

Träning : Spinning, styrketräning och faktiskt löpning

Bakverk:
Älskar att baka och självklart är det gott att äta också men kanelbullar är min favorit.

Kaffe:
JAAA, älskar mitt kaffe och särskilt från våran Nespresso maskin.

Stora framSTEG

Har inte skrivit på några dagar men vi har haft jätte härliga dagar här nere i Karlstad. Alla tyckte Walter blivit så stor och killig. Han har även fått sådana fina saker av farmor och farfar.
Bla en gåvagn från BRIO och när det var premiär för första gåturen i onsdags gick det ganska bra, men det var även spännande att försöka ställa sig i vagnen.... Men nu 3 dagar senare kan han till och med gå själv utan att vi håller i honom men man får gå bakom honom så han inte faller.

Stolt Walter visar farbror Adam hur duktig han är.


Har även fått fina nya tajts av mamma, bra att krypa i.

Nu väntar vi på att Walter ska vakna sen blir det lunch och lite utflykter.

Hej från oss.


Packar framför IDOL

I morgon bär det av med tåget till Karlstad. Fredric kommer efter på fredag. Skönt att få några extra dagar så alla hinner umgås med Walter. Det har ju hänt en hel del med Walter sedan sist vi var där nere.
Egentligen ska jag packa och fixa klart allt men i stället sitter jag och skrattar framför IDOL, vad är det för rikspuckon som kommer dit, blir dom betalda att framträda i TV?? Man kan ju nästan hoppas i bland för jag vill inte tro att dom är på riktigt.

I dag har vi varit på lunch med Karin på jobbet, hade helt glömt bort det men som tur var ingde hon och påminde mig i morse. Det är inte lätt att komma i håg allt när man inte har Outlook. Sen har vi hängt med Julia och Nadia, så roligt nu när dom kan leka mer med varandra. Snart kryper Nadia också och då får dom jaga varandra....

I morgon blir det upp i ottan för att gå på utförsäljning på Lexington, det är jag och Julia som ska dit. Hoppas vi hittar ngt.

Ha en mysig kväll.

Walters favoritställe

Walter kryper ju som sagt runt i hela lägenheten nu och undersöker allt och vill gärna resa sig mot allt. Men då får man vara på sin vakt för han tror han är stadigare än vad han är...
Men när han kryper runt i vardagsrummet så älskar han att sitta under bordet och stolarna.

Kryper gärna och sätter sig under stolen.

Att ses sig själv i bordsfoten är väldigt roligt.

Min söta lilla busiga kille.

Älskar även att rida på pappas axlar.

Natten idag gick väldigt bra, han vaknade och var inte ledsen men ville bara busa runt. Men Fredric fick honom att somna om i sin säng och sov till halv åtta. Nu sover han igen och detta är lite nytt sedan några dagar tillbaks, han sover nämligen i 1 1/2 tim på förmiddagen. Så jag har passat på att tvätta och fixa. På onsdag åker vi nämligen tåg ner till Karlstad så jag vill ha rena kläder till dess :-).

I kväll ska vi titta på två st lägenheter....vi får se vad det blir.

Ha en bra måndag.

Söndag hemma i köket

I ugnen står min musli och blir klar, alltid skönt att göra en stor laddning på söndagen så det finns för veckan.
Sen ska jag göra en tydligen väldigt god och enkel lasange med ricotta och spenat. Var med i förra nummret av Elle mat och vin så idag ska vi testa och se.

Jag lovade en lite uppdatering av helgen och här kommer den.
Fredag: På dagen hängde jag coh Walter ute i Midsommarkransen hos Anna och Abbe. Abbe hade tyvärr åkt på tre dagars febern så han var inte på topp. På kvällen kom Fredric och hämtade mig och vi lämnade Walter hemma hos mormor och morfar. Vi var nämligen bjudan på 30 års fest hos Cathrine och Fredrik och vi hade bestämt att vi skulle gå dit båda två utan att känna oss stressade att gå hem till Walter. Det är alltid lika trevligt att få komma hem till C & F, jätte god mat och mycket att dricka och sen har dom en fantastisk lägenhet. Det var kul att träffa alla vänner och umgås en hel kväll och ta det lugn och bara njuta. Dock är jag nästan ensam i tjejgänget att dricka vin nu förtiden.... alla är nästan gravida. Tänk förra året var det jag som satt där med magen i vädret men nu får jag passa på :-).

Det var lite kostigt att komma hem till en tom lägenhet men jag somnade ganska fort och det var skönt att få sova en hel natt ostörd. Var ändå ganska nyfiken hur det hade gått hemma hos mormor och morfar. Men med en sms rapport från mamma fick jag reda på att Walter sovit HELA natten utan att ha vaknat......Så det kändes skönt, konstigt bara att han inte kan göra det hemma med oss?
Det var mysigt at få åka dit igår och hämta honom igen, han blev sååå glad.

I går tog vi det lugnt, åkte över igen till mamma och pappa där vi åt Thai middag och bara slappade i soffan, Jag var ganska trött hela dagen efter festen och ändå inte en allt för lång sovmorgon.


I dag har jag och Walter umgåtts med syster och familj, blev ett återbesök till Vinterviken och sen åter igen hem till mamma och pappa. Walter känner sig verkligen hemma där nu, han har varit där 5 dagar i rad under den här veckan.
Nu på eftermiddagen åkte vi över till söder coh träffade Loppan och Linus en sväng. Gungade lite och tog en promenad.

Nu är muslin klar och jag ska sätta igång med maten.
Walter är en hejare på att krypa nu och hittar nya saker att undersöka hela tiden, att klättra upp för den höga tröskeln in till badrummet är en höjdare. Tur att vi inte har trappor....

Ha en skön söndag.


Nya rutiner

Det är söndag och kl är.....kvart över åtta. Walter vaknade redan kl kvart över sju, glad och pigg stod han upp i sin säng och tittade på oss och ville få uppmärksamhet. Efter lite mys och bus i sängen gick jag upp med honom och gav gröt. Fredric fick sova kvar.
Vi har nämligen haft en liten annorlunda natt. Walter har nämligen haft som vana att vakna runt tre fyra på natten och vill komma över till oss. Då har han antingen fått bröst  (nu ammar jag ingenting eftersom Walter bet mig sist och sen dess vill han inte ha ngt mer, det var typ det sista han gjorde för att visa att nu får det vara bra....)eller vatten och sen har han somnat kvar hos oss. Men nu har vi bestämt oss för att han ska få sova kvar i sin säng och att vi inte ska ta över honom. Så i natt var första natten.... Det fick bli Fredrics jobb och kl 3 vaknade Walter. Han trodde självklart att det skulle bli som vanligt men icke. Så han var så ledsen och grät/skrek av förtvivlan. Jag hade en kudde på huvudet för att inte tycka det var för jobbigt. Det är nämligen inte kul att höra sin lilla älskling vara sååå ledsen. Men Fredric var så duktig, lugn och bara låg och klappade honom och visade att vi fanns här. Efter si sådär 30-40 min somnade han äntligen och då sov han till nu på morgonen. Det var skönt att det var en glad kille som vaknade. Men nu får det bli några sådana här nätter tills det blir en rutin och sen förhoppningsvis sover han hela natten utan att vakna.

Nu sitter han och jag på golvet och tittar på Lattjo Lajban. Eller jag sitter och Walter kryper runt och undersöker nya saker.

Nyvaken liten pyamas kille.

Återkommer underdagen och berättar om 30 års fest, barnvakt mm.

Nu ska jag fixa frukost och en KAFFE!!!

The bag is mine

Äntligen har jag köpt min väska som jag har gått och suktat efter i över ett år!!!
Tack Jessica för all hjälp, du är min ängel.


The Bayswater väskan är äntligen min och jag är såå nöjd.


Hemma igen

Känns som om jag inte varit hemma på flera dagar... fast ändå var det senast igår eftermiddag. Det är nog bara för att vi gjort så mycket dom senaste 24 timmarna. Så nu är det riktigt skönt att sitta i soffan igen och titta på mitt favorit program Idol.

I går eftermiddag lämnade jag över Walter till mamma och det var lite konstigt att komma upp till lägenheten och det var helt tyst och ingen som kröp omkring och ville ha mammas uppmärksamhet...
Jag och Cathrine åkte i alla fall ut mitt i rusningstrafiken till Arlanda och hämtade Jessica, hon har fått sådan fin och rund mage. Det är en liten tjej där inne som förväntas titta ut runt mitten av januari, Cathrine ligger 4 veckor efter och där är det fortfarande en hemligeht vad som kommer ut.... så spännande att ha så många kompisar som är gravida. Längtar att få gosa med alla bebisar. Efter arlanda blev det hämtpizza och hem till Jessica för att fixa håret.
Det tar alltid lite tid att slinga håret och sen klippa så jag visste att detta kunde ta några timmar och som mamma som har lämnat bort sin lilla älskling till mormor o morfar för första gången var lite nervös och jag kunde inte slappna av helt och hållet. Mamma och pappa skickade små rapporter lite då och då så det var skönt, allt gick jätte bra fram till när dom skulle lägga honom och ge välling då ville inte han vara med längre. Han blev sååå ledsen och tog inte i mot vällingen. Han saknade nog mamma.... Men mamma och pappa var jätte duktiga och lugna och fick honom att tillslut sova utmattad av allt gråt och ingen välling, lilla plutten.
Det var så mysigt att krypa ner brevid honom sen på kvällen och på morgonon vaknade han med ett stort leende när han slog upp ögonen och såg mig, ja det är kärlek.

Idag har vi flängt lite fram och tillbaks i stan. Hämtade Jessica typ redan kl åtta på morgonen, hon kunde inte sova så då tog vi tidig frukost hemma hos oss i stället. Sen blev det en kaffe med Martina i västermalmsgallerian. Blev även lite shopping på HM, två tröjor till mig och sockor till Walter.
Sen åkte vi ut till Stinsens köpcentrum i Sollentuna. Där var det fokus på barnvagnar, Jessica har nämligen stått och velat mellan en Bugaboo och Mutsy. Mutsy säljs nämligen inte på så många ställen i Sthlm så vi hittade en butik i Stinsen.
Vi har en Mutsy och är jätte nöjda med den men vi beställde den på nätet, billigt och bra :-). Efter mycket klämm och känn så bestämde hon sig lite vemodigt för en Bugaboo. Men den vagnen är absolut lättast och hon kommer resa ganska mycket mellan London-Sthlm.

Nu i kväll har vi varit hos mamma och pappa igen och hälsat Anna och Abbe välkomna till Sthlm, dom ska stanna över helgen och det var så mysigt att se dom igen. Så i morgon ska syrrorna hänga hela dagen med kusinerna.

Nu ska jag vara lite social med min love.

Trött

Anting är det det tråkiga vädret eller så är det för att Walter vaknade kl 5 i morse och pratade och var så pigg och vaken.... Men det var varken jag eller Fredric så efter lite välling i magen somnade han som tur var om. Men jag är ändå så trött idag. Vi sov lite tillsamman nu på eftermiddagen och det var skönt. Men snart kommer Fredric hem och då ska jag springa ner till gymmet och träna lite, kan alltid pigga upp.
Walter är fortfarande sjuk och är lite mer gnällig än vanligt och gillar att vara nära, men han verkar ändå glömma bort det lite då och då, för just nu är det krypning som gäller och det börjar gå undan, tekniken börjar sätta sig och han tar sig fram rikigt fort. Så roligt att se.
Idag har vi haft Mia över på frukost och det var så kul att se henne igen för det var ett bra tag sen sist. Annars har vi inte gjort så mycket, blev en kort promenad till Västermalmsgallerian och en liten kaffe.

I morgon ska jag åka och hämta Jessica på Arlanda och då ska pappa komma över och vara barnvakt till Walter, bra övning eftersom han ska sova över hos dom på fredag. I morgon ska jag även klippa mig och slinga håret, och det behövs verkligen kan jag säga.



Måndag morgon

Höst höst, ja nu är det verkligen höst. 13 grader och mulet och regn i luftan. Stod och tittade på våran ballkong nyss och det känns evigheter sedan som vi satt där och kunde njuta av frukostar eller sena middagar. En liten mini utomlandssemester skulle inte sitta helt fel nu kan jag säga.
I natt har jag sovit lite sådär faktiskt, Walter har fått ngn hosta så han väckte mig lite då och då. Han är inte förskyld ännu så jag hoppas inte det kommer, tyckte nyss han var förkyld.....

I eftermiddag ska jag träffa Ninna, Petra och lilla Sixten. Alltid lika roligt att skvallra lite om jobb och så.

Ha en härlig måndag.

Inspiration

Dessa förvaringsboxar är så söta.

Kommer från Green Gate.

  
Jag älskar porslin och särskilt koppar och skålar. har spanat lite på detta också från Green Gate. Men jag vet inte om det skulle passa in bland allt vårt porslin från Tällbergs Keramik....



Fika fika...

Det har blivit en hel del fika i helgen, men vad trevligt det är. Igår gjorde vi en utflykt till Vinterviken(www.vinterviken.com) i Aspudden, super mysigt ställe. Tyvärr regnade det så vi kunde inte ta ngn promenad vid vattnet. Men vi fick sitta inne och mysa i stället. Kan verkligen rekomender att åka dit med barn.
Efter det blev det en tur till IKEA men jag och Walter fick sitta kvar i bilen eftersom han sov och jag var inte så sugen på att gå ut och bli dyblöt. Det var nog första gången jag fick sitta på parkeringen utanför IKEA och vänta.... men det blev nog inte så många onödiga prylar då:-).

I dag på morgonen blev det en tur ner till gymmet, sprang några km och det var så skönt att få svettas lite. Måste bränna av all fika ;-).
På eftermiddagen tog jag och Walter bussen över till Söder där vi mötte upp Loppan, Linus och Fredric som kom från klättringen och tog en sen lunch på Svart kaffe.

Här hemma håller vi på att sätta upp tavlor på alla väggar som vi har... vissa försvinner och vissa får åka upp på en ny vägg. Men kakao planschen har fått en plats bakom vårt matbord i vardagsrummet. Snyggt!!!
Walter han kryper samt ålar sig fram i ganska snabb takt nu efter sin lilla boll. Han ser så lycklig ut att han äntligen kan ta sig framåt.  Stort steg i hans lilla liv.

Söndagen och helgen börjar tyvärr lida mot sitt slut men vi har haft en riktigt bra helg. Fick just reda på att syster, Björn och Abbe kommer upp nästa helg och det ser jag verkligen fram i mot.


Ny cool tavla

Jag köpte denna kakao-plansch när jag var nere i Malmö senast och igår köpte vi en tavla på IKEA, blev rikitgt bra tycker jag. Nu ska vi bara hitta en bra plats att hänga den på. Hade tänkt i köket först eftersom vi har mycket svart coh vitt där men den blev för stor...

Underbara helg

Kl är inte 10 ännu och jag har redan hunnit med att tvätta 4 st tvättar + bäddat rent + ätit frukost med min familj. Vad man hinner med mycket om dagarna när man går upp tidigt :-).
Igår hade vi en super mysig kväll, jag var nämligen så sugen på att gå ut och ta ett glas vin. Vi mötte först upp Fredric i vasaparken eftersom det var en gansk fin kväll. Sen tog vi bussen över till söder hem till Charlotta och Linus. Alla var så hungriga och jag var jätte sugen på kött!! Hade nämligen varit på kräftskiva med jobbet dagen inna och hade kännt mig lite bakis hungrig hela dagen.
Så vi begav oss till Skånegatan, Loppan och Linus dom har koll vart man ska gå och äta så vi hittade ett bord på en restaurang som jag nu har glömt namnet på.....
Jag gillar ställen där det finns barnstolar, då vet man att även dom mindre är välkomna. Det är ju inte varje dag vi är ute och äter med Walter men jag måste bara säga att jag var så stolt över honom när vi packade ner honom i vagnen vid halv tio på kvällen. Han hade inte sagt ett ljud utan suttit och lekt med sina saker och busat med Linus. Jag kunde njuta av både en supergod Hallon Mojito drink, en klassisk Lyxplanka med oxfilé, det var år och dar sedan jag åt en sådan middag men vad gott det var. Njöt varje tugga kan jag säga och till det ett stort glas rött. Så fredagsen kunde inte sluta på ett bättre sätt. Sen är det alltid lika kul att träffa Loppan, Linus, Mange och Åsa som också kom dit. Jag värdesätter sådana stunder så mycket mer nu när man har barn.

Lite annnat som har hänt i veckan: vi var åter igen på babysim och denna gång fick Walter dyka från kanten och det gick jätte bra. Walter har tagit sina första krypsteg och det är stort. Vi har väntat så länge på det och nu äntligen börjar han hitta tekniken. Så att krypa efter en boll är väldigt roligt. Snart blir det inte en lugn stund här hemma, men jag tycker bara det ska bli roligt att få se hur han tar sig fram och utvecklas.
Är så trött på alla som säger - vänta bara tills han börjar krypa, eller vänta bara tills han börjar gå då får du fullt upp. -vänta bara tills....blabla bla. Verkar som folk vill pracka på hur jobbigt allt blir ju äldre barn blir. Jag vill kunna njuta varje stund med Walter och skapa min bild av hur det blir/kommer att bli utan att någon annan ska säga till hur just mitt barn kommer att bli.

Nu ska fixa lite här hemma och njuta av att hela familjen är hemma och att det är LÖRDAG.


Walter kan sitta i timmar och pilla med skedarna i lådan och sen släna ner allt på golvet....

Väckte liv i kroppen

Vad duktig jag känner mig nu. Julia fick med mig på ett 55 min spinningpass och det var inte igår jag satte mig på en cykel direkt och körde spinning. Men nu efteråt känns det så bra och kroppen fick verkligen en genomkörare. Undrar hur den mår i morgon....
Skönt att komma hem till sin lilla failj sen och middagen står på bordet, LYX!!!
Nu har jag nattat Walter med välling så han sover snart, han ska bara ligga och gör sina små konster och snacka lite först innan John Blund kommer. Själv sitter jag framför Idol och skäms....

 I morgon blir det upp tidigt för att gå på baby sim.



Regn regn

Fy vilket väder vi har i Sthlm idag. Regn och grått. Riktigt sitta inne väder men det går inte alltid när man har en 7 månaders som bara vill komma ut. Vi skulle gå mamma promenad nu kl halv tolv men vi sköt fram det till kl ett. Hoppas vädret är bättre då. Walter åt sin lunch nu och sen somnade han som en stock så nu ska jag passa på att äta lite och sen får vi bege oss ut. Jag är glad att jag har mitt regnställ då :-). Måste bara hitta mina gummistövlar som finns gömda uppe på våran vind.
Men nästa helg ska vi ta ett ryck att slänga och rensa där uppe. Walter ska få vara med mormor och morfar då. Ska till och med fråga i fall dom kan Walter över natten. Vi är nämligen bjudna på 30 års fest på fredagen och då vore det perfekt om han kunde sova över hos dom och stanna där på lördagen.

Igår skrev jag in Walter på Mini SATS, han verkade trivas jätte bra. Gick ifrån en stund och han märkte knappt av att jag var borta, så nu kan vi gå ner och träna på dagarna. tror han kommer tycka det är jätte kul där. Fanns så mycket att leka med.
Men i kväll ska jag ner och springa lite när Fredric kommit hem.

Nu blir det Thaisoppa med ris.

Lilla Sixten

Idag har Walter hälsat på sin nya kompis Sixten, 18 dagar gammal. Han skulle egentligen vara född den 19 september men bestämde sig för att komma ut några veckor tidigare. Så söt, så liten, så snäll och nöjd. Det var väldigt gossigt att få hålla i en sådan liten bebis igen. Kan inte mer än säga att bebis suget kom tillbaks :-).
Walter var en jätte bebis i jämförelse med lille Sixten.

Petra med lilla Sixten.

Walter beundrade sin nya kompis.

Kan inte riktigt fatta att jag har fått sådan stor bebis, tyckte nyss jag satt med Walter och tittade på alla andra barn som var runt 7-8 månader och tänkte att oj sådär stor och aktiv kommer inte lilla W bli. Men oj så fel jag hade....
Men en sak är säker att det blir bara roligare och roligare.

Kram från oss