Julen 2009

Om en timme ska vi lämna Skattkärr och bege oss hem till Stockholm. Ute är det så mycket snö solen skiner och det är ca -20 ute... Walter har inte kunnat vara ute på flera dagar eftersom det varit så kallt.

Vi började våran turne förra tisdagen då vi åkte upp till Tällberg, resan började inte så bra direkt. Walter satt och tittade på Rorri på datorn och innan vi kommit fram till Stäket kräktes han. Han som aldrig varit åksjuk innan. Men sen gick resan smärtfritt förutom att resan tog lite längre tid än vanligt eftersom det var så halt och mycket bilar. En minut innan vi svängde av till vår gård kräktes han igen...
Det var väldigt mysigt att komma up till huset som var så fint julfixat och mamma och pappa hade fixat god mat och ett glas rött vin satt ganska fint efter den resan. Anna, Björn coh Abbe slöt upp 2 tim senare. Äntligen var hela familjen samlad, det var dags att fira jul i Tällberg.

Dagarna fylldes med pulkåkning, slädturer med Noa, god mat en del tittandes på Pippi Långstrump och Rorri. Walter och Abbe lekte så bra helka tiden coh det var så kul att se. Dom har nämligen kunnat ge varandra en knuff lite då och då innan. Men nu lktes det. På julafton gick Fredric och Walter upp coh drack välling framför TV´n, jag fick ligga kvar men det var inte länge för efter en kvart ropade Fredric. Walter hade kräkts upp all välling. Ingen åksjuka denna gång med andra ord. God Jul Walter!!! Bra start på denna julafton tänkte jag. Men faktiskt så blev han riktigt pigg och julafton blev exakt så som vi ville ha den. Solen sken och det var så där vackert ute som det bara kan vara i Tällberg. (bilder kommer sen)
Vi tajmade in våran jullunch exakt då killarna sov så vi hade härliga timmar med god mat och nubbe och massa sånger. Halv sex kom tomten, ni som känner mig vet att jag är lite rädd för tomten men i år fick jag skärpa till mig eftersom vi hade barn i huset :-). Walter blev livrädd och klängde sig fast runt pappas hals. Lik sin mor med andra ord.

Nej nu slutar jag för nu, vi ska sätta oss i bilen och bege oss till Stockholm. Ska bli så skönt att bara få komma hem och packa upp det är lite jobbigt att bo i en resväska.

Bilder kommer sen.

Kram

Jag vann!!!

I vårt område där vi bor har en super mysig inredningsaffär öppnat som heter Classic Living. Matilda som äger butiken har så fina saker och är alltid så gullig när jag kommer instormandes i hennes butik med vagn och Walter som röjer runt...
I veckan var det en tävling på Classic Livings blogg
http://classiclivingsthlm.blogspot.com/ jag passade på att tävla. Vinner så sällan men... plötsligt händer det. Blev så glad när jag gick in på bloggen och där stod det Grattis Frida!! Vinsten är ett presentkort på 300 kr att få handla i butiken samt en tjejkväll som Matilda håller i. LYX så nu alla tjejer får vi ha en mingel kväll på Classic Living.
Heminredning
www.classicliving.se
Är sugen på att använda mina 300 kr på detta fina halsband från Cooee Design.


Frågor från Elle Mat o Vin

Jag gillar tidningen Elle Mat o Vin och varje nummer frågar dom olika frågor till kända personer. Gillade frågorna från senaste nummret och lägger in dom här på bloggen och svarar på dom själv tänkte jag...


Vad har du för stil hemma?
Mixat gammalt och nytt. Men det går åt det stilrena hållet med klassiska färger.

Vad är det bästa med ditt kök?
Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum, man har alltid kontakt med dom som sitter i soffan om man står i köket. Väldigt socialt.

Vem lagar mest mat hemma hos er?
Just nu väldigt lika annars är det ofta Fredric som ta komandot i köket och hittar spännande nya recept.

Vad äter du till frukost?
På vardagarna ser min frukost lika dan ut men jag älskar den och tröttnar inte på den.Fil, frukt, och min egna musli. Helgerna blir alltid lite lyxigare. Älskar frukostar. Sen får vi ju inte glömma kaffet!!!

Min favoriträtt just nu?
Älskar när vi hämtar hem god Indisk mat från våran favorit Indiska Restaurang från Upplandsgatan. Alla rätter är goda där.

Har du något speciellt porslin?
Älskar allt Mateus porslin. Vi har alla färgerna i tallrikarna. Man blir så glad när man dukar borden med tallrikarna.

Bästa knepet att få fart på en middagsbjudning?
Ett glas champagne i handen och härlig bakgrundsmusik att minga runt till. Sen självklart rätt mix av människr.

Föredrar du förrätt eller efterrrätt?
Det får nog bli en god förrätt... men säger inte nej till en efterrätt.

Vin, öl eller coca-cola??
VIN!!! och gärna rött.

Är du en lattemamma?
Nej men en "vanlig" kaffe med mjölk mamma.

Vilken är din favoritrestaurang?
Just nu rekomenderar jag Hälsingborg till mina nära och kära. Super god mat och toppen bra service.

Ditt smartaste budgettips?
En stor sats med korvstroganof som bara går att frysa in och plocka fram när det krisar.

Vilken kökspryl kan du inte vara utan?
Min Braun mixerstav

Vad finns alltid i ditt kylskåp?
Fetaost och korv

Favoritkock?
Leila Lindholm

Favoritkokbok?
Älskar kokböcker, men favoriterna är Anna Bergenström och Leila Lindholm

Om du skämmer bort dig, vad äter du då?
En god bit oxfilé


Vår lilla tomte

Idag var det som sagt luciafirande på Walters dagis. Jag var så spänd när jag åkte dit på eftermiddagen. Skulle bli så kul att få se alla barnen och särskilt Walter. Mötte upp min älskade vän Jessica och Filippa som kommit hem från London. Dom ville också komma och titta på Walter.
Min mamma stod också och väntade på gården och hon var inte ensam, det var många föräldrar, släkt och vänner.
Så äntligen kom dom söta luciorna, tomtarna och pepparkaksgubbarna och gummorna. Några tårar kom självklart när jag fick se lilla Walter komma hand i hand med sin kompis över gården. Hans ögon gick fram och tillbaks när han fick se alla människor, han blev nog lite förvånad.
Så mycket sång kom det inte ut från Walter denna eftermiddag, men söt var han allt.
Söta Nadia var självklart där och var en söt tomtegumma. 
Här kommer lite foton från eftermiddagen. Vi stannade inte på någon fika för det var så kallt ute. I stället gick vi hem coh åt goda Saffransbullar och kaffe med mormor, Jessica och Filippa.

 
Walter med sina kompisar

Hela Torsgränd

Söta Nadia och brevid henne lucia Emilia

En lite tjockistomte...

Jessica och mamma

Walter och Filippa lekte när vi kom hem.

Nu sover våran tomte och vi tittar på Svenska Hjältar och gråter...


Lucia??

Det är lucia och jag har inte sett röken av en lucia och inte hört en lucialåt... Hmm men i morgon är det lucia firandes på Walters dagis. Det ska bli så mysigt att gå dit coh titta på alla barnan. jag kommer garanterat få tårar i ögonen när jag kommer se min lilla Walter som tomte.

Helgen har varit lång coh härlig, alltid så skön att vara ledig varannan fredag. Fredagar för oss är just nu "fredagsmys" som Walter går om kring coh säger. Då bjuds det alltid på väldigt god mat och gott rödvin. Massa häng i soffan framför Idol, lite dans och en del chips. ja i alla fall om Walter får bestämma. Han älskar nog fredagar för två saker, ett: han får vara hemma med mamma eller pappa, två:på kvällen bjuds det på chips.

I lördags mötte jag upp min pappa nere på NK för den årliga julshoppingen. Vi blrjade med en stor kopp kaffe sen intog vi varuhuset. Gick rikigt bra måste jag säga. Fick massor av paket inköpta och redan kl ett satt vi i bilen på väg hem till oss där vi åt god lunch från Melanders med ett glas vin. Lyx att dricka lite vin på lunchen.
På kvällen var jag och Fredric på Glöggmingel hemma hos Martin och Martina. Mamma o pappa var barnvakt. Det var riktigt skönt att kunna minga runt och prata med massa vänner som jag inte träffat på länge och inte behöva tänka på Walter,. för han skulle egentligen följt med.

Idag fick hela familjen en rejäl sovmorgon, Walter vaknade först runt sex och kom över till oss, där somnade vi om och vaknade 9:47..... trodde först inte det var sant men det var sååå skönt. Jag som älskar att tänka massa ljus när vi går upp behövde inte göra det idag för solen lyste när vi satt och åt frukost.
Mina gulliga föräldrar kom åter hem till oss och alla packade ihop oss i deras bil och åkte till ICA Maxi och storhandlade. Vi har fortfarande ingen bil så det var skönt att få hem massa stora saker. Hoppas verkligen det löser sig med bil i veckan. Fredric ska tillbaks till jobbet i morgon efter 3 veckor hemma, han ska ta det jättelungt för han blir fortfarande yr om han gör för mycket som tex idag när vi var och handlade.

Walter somnade på 2 min idag och det är lite ovanligt men han har bara sovit i 10 min idag. Han somnade i bilen på väg hem från affären och vaknade när vi lyffte ur honom och då ville han inte somna om utan leka med bilbanan i stället... såklart!!!

Nu ska jag fixa lite julklappar på nätet.

Kram


Walter övar sig inför i morgon med tomtedräkt, vi försökte även med tomteluva....

Men det gick inge vidare...

Lyxkväll

Idag var det min tur att hämta Walter från dagis. Fredric har skött det denna vecka annars efterosm han fortfarande är sjukskriven men mår såå mycket bättre nu. Men idag ville jag få den härliga stunden att hämta. Älskar verkligen då Walter kommer springandes och kastar sig runt halsen. Men idag gick vi itne hem sirekt utan vi skulle ha napp-jakt. Walter ÄLSKAR sina nappar och han har en favorit, jag la den i hans overall igår men den var inte kvar när F hämtade honom. Så jag lovade att vi skulle leta efter den på gården. (inte det lättaste när det är så mörkt kl fyra) Men då fick han ändå vara med och leta och inse att den faktiskt är borta :-(.
Men på väg till Walter gård där dom alltid leker träffar vi på en ÄCKLIG råtta!!! Jävlar skriker jag och en en annan mamma undrar vad det är. En råtta skriker jag och springer i väg med vagnen. (jag har fobi för råttor)
Detta tyckte ju Walter var så spännande och kunde inte sluta prata om -mamma rädd, äcklig råtta. Så nu har jag skrämt upp han också för detta hemska djur. Vi letade dock efter nappen men inget fynd....

Men tillbaks till min rubrik för kvällen. Efter hämtning och en snabb middag åkte jag ner till Nybrogatan för att få mitt hår fixat 
http://www.natashasthlm.com/ Min favo frisör Emma är mammaledig så jag träffade hennes kollega Åsa. En toppen mysig och duktig tjej. Jag hade en hemsk utväxt när jag gick dit men 2 tim senare var det ordnat och jag blev jätte nöjd. Men det som jag tar med mig mest måste jag säga var stunden då Åsa tvättade mitt hår. Stolen som jag satt i började massera min rygg, ett fotstöd för fötterna åkte ut och sen massagen i håret på det!!! SÅ SKÖNT!!!

I morgon är det torsdag men fredag för mig för jag är ledig på fredag, ska bli så skönt. Ska dock passa på att ta spruta inför vår Thailandsresa då.
Snart en månad kvar tills det är varm sand under våra fötter och Walter får äntligen sätta på sig sina flip-flops.
Vi längtar så.

Kram och god natt!


En önske önskelista...


Snart Grays

Ligger i soffan och slösurfar på massa olika bloggar. Tillsammans i soffan har jag sällskap av min man!! SÅ härligt att ha honom på benen igen. Även om han måste respekter att han inte är helt frisk ännu så är han i alla fall uppe och kan göra mig sällskap framfrö TV´n. Min energi har återvänt och vilken skillnad det blir på mig när jag får sova och skaffa energi. Sen måste jag säga att jag trivs så otroligt bra på mitt jobb och att få komma dit om dagarna ger mig så mycket inspiration. Träffa mina underbara kollegor, coacha duktiga chefer. Bygga ut mitt nätverk mm. Lika mycket som jag går till jobbet med ett leende tycker jag det är helt fantastiskt att gå till Walters dagis på eftermiddagen och få en dunderkram och en liten kille som viskar mamma i mitt öra. Så mycket kärlek.

Nu ska jag kolla på Grays och njuta av att vi börjar komma på fötterna igen.