Möhippa

Igår var det äntligen Cathrines möhippa. Som hon har fått vänta. Hon blev överraskad på jobbet av att bud, där hon fick ett brev med olika uppdrag som hon skulle göra själv och fotografera allt.
Det sista hon skulle göra innan hon mötte upp oss var att gå till en spåtant, tydligen jätte spännande. Vet dock inte om jag hade vågat det. Man får tydligen veta hur många barn man ska få....läskigt.
När vi väl hade mött upp henne bar det i väg till Barkarby flygfält.... där skulle hon upp i ett litet plan. Det hon inte visste var att det inte vara ngn behaglig lite flygtur utan här skulle det göras looper, åka upp och ner mm. Fy satan vad läskigt.
Men hon var så cool och duktig.

Här kommer lite bilder på blivande bruden:

Bruden är redo....

Instruktioner från kaptenen

Uppe i lufften, lilla gumman. Jag var tvungen att fälla en tår....typiskt.

Katinka och jag tyckte det var skönt att få stå nere på marken i stället.

Efter att Cathrines organ hade åkt bergodalbana var det dags för att sjunga in lite låtar. Men då vek jag av och åkte hem till min lilla son som var sååå hungrig och ledsen. Han hade nämligen inte tagit flaska (luktade på mjölken och förstår vekligen varför han inte ätit, mjölken luktade inte så gott nämligen) Men det ordnade till sig snabbt och han blev nöjd efter en god måltid från riktigt bröst. ;-)
Sen lämnade jag mina killar  (liten bebis sov för natten så då kändes det ok att gå iväg)  för att forsätta möhippan hemma hos Lena där det var middag och festen fortsatte med massor av lekar och annat tok. Bla kom det brandmän och hämtade upp Catti genom köksfönstret på 4:e våningen.  Hon fick åka korg ner och hela gatan stod och tittade.
Jag gick hem vid tolv så det blev inte så sent, men dagen blev så lyckad. Tänk om en vecka då är dom man och hustru Scher.

Nu ligger jag och Fredric i soffan och tittar på ngn dålig film. Båda är trötta efter att ha varit ute hela dagen i solen och värmen!!! Tycler lite synd om Walter för han blir så varm i detta väder, svåt att klä honom nu eftersom man inte vill att han ska få ngn sol på sig. I morgon ska det bli ännu varmare men då ska vi på babysim och svalka oss lite.

Sov gott!!

Lyckliga delfiner

Vi har haft en sådan härlig dag idag.  Det började med att jag, Walter och Julia + lilla Nadia tog buss 47 ut till Djurgården, där mötte vi upp dom andra mammorna från mammagruppen. Sen gick vi och gick. Det blev tillslut 1,1 mil!! Känner mig riktigt duktig. Det känns i benen kan jag säga. Men vad mysigt det var att komma ut till Djurgården, är lite trött på Vasastans gator...
Vi stannade på Lisa på Udden och åt  en god men DYR lunch. Det blev även premiär för Walter att sitta i en barnstol. Han såg så förvånad ut att sitta i samma höjd som sin mamma. Men nu ska vi åka till IKEA och införskaffa en sådan nyss!! Tyvärr har jag inget foto jag kan lägga upp men det kommer säkert fler tillfällen ;-)

Nu i kväll har jag varit på en sådan trevlig och mysig middag hemma hos Petra från jobbet. Det var jag, Ninna, Cina och Petra. Det gamla kärngänget från jobbet. Så kul att prata massa skit och dricka ett gals vin.
Walter och Fredric var hemma och det gick så bra. Walter är så duktig att ta flaska, känns så skönt att kunna lämna honom i några timmar och veta att det fungerar. Det är även skönt att vara lite barnfri ett tag och släppa kontrollen och bara få tänka på mig själv. Men när jag väl kliver över tröskeln här hemma så känner jag ett sug av längtan efter min lilla kille och då är det så härligt att gå in och titta på honom när han sover skönt i sin säng.

I morgon ska jag få ännu mer tid för mig själv. Ska nämligen fixa håret kl 11 och då ska Jenny komma in och passa Walter.

Nej nu ska jag lägga mig raklång i sängen och sova!!!

Det går undan nu...

Tänk att min lilla son redan är 4 månader och jag har den underbara förmånen att få umgås med honom varje dag, kan inte bli bättre. När vi inte är ute och går promenader så hänger vi ganska mycket i våran säng, där kan han ligga och snurra runt och favoriten är att få ligga naken, han blir nästan arg när vi ska sätta på honom blöjan igen. Tack pappa för alla bra underlägg som vi får från dig, på så sätt kan alla "olyckor" hända utan att det blir blött i sängen ;-)
Just nu är det fantastiskt kul att ta av sig strumporna, han görr det hela tiden coh det spelar ingen roll om vi är hemma eller i vagnen dom ska bara av och gärna in i munnen också...
Lyckades fånga några bilder  från sängen nu i morse där han visar upp sina små trix....


Benen rätt upp i vädret

Hittar strumpan...

Drar av sig strumpan

Rullar runt och sen strumpan in i munnen.
Allt detta händer på ca 30 sek....

Nu sover han och jag sitter på balkongen och dricker min goda kaffe, Var nere på stan förut och köpte nytt kaffe till våran Nespresso maskin. Så nu har vi kaffe ett tag framöver.
Gick även in till NK och köpte nya kuddar till våran säng, vi har pratat om att göra det såå länge nu så idag ska jag överraska Fredric med det. Hoppas han gillar det.

Hej från ett soligt Stockholm.

Mors dag

Min fösta mors dag är snart över, den har varit så härlig. Är verkligen stolt att vara mamma till Walter.
Morgonen började med frukost ute på balkongen och där på bordet låg även en liten present, fick min efterlängtade bok av Lelia - A piece of cake. En helt fantasitk och inspirerande bok.
Dagen innehöll även 2 st lägenhetsvisningar som inte var några höjdare. Fattar inte hur jag ska kunna slita mig ifrån min älskade lägenhet. Det får i sådant bli ett renoveringsobjekt så vi får göra den lika fin som den här...Men orkar men gå igenom en renovering till och nu med en bebis?

På eftermiddagen fick jag stå i mitt älskade kök och göra en pizza deg + hallonmuffins från min nya bok. Hade nämligen bjudit över mamma och pappa på mors dags middag. Det  blev så goda pizzaor med färska fikon, mozzarella, cevre, parmaskinka och massa annat gott, kännde mig som rena pizzavbagaren som levererade pizza på pizza ut på balkongen där vi satt och åt. Så härligt att vi kan äta middag ute nu.

Idag kom det över ett sådant lyckorus. Har så mycket att vara glad över.
* Först och främst min underbara familj, har världens bästa sambo och son som jag älskar över allt annat.
* Vi bor i en sådan fin lägenhet och jag älskar verkligen att bo här i Vasastan.
* Vi har hela sommaren framför oss
* Jag ska vara mammaldig i 8 mån till!!!!

Nej nu ska vi slappa lite till i soffan. Lilla killen sover sött. I morgon är det vardag och måndag igen. Ska bli skönt att komma in i rutineran igen.

Här kommer lite bilder från kvällen.
image119
Mamma och pappa mumsar i sig...
image120
Min fina mamma
image121
Min lilla älskling som gillar att rulla runt på golvet och dreggla...



Hemma i stan igen

Nu är jag och Walter hemma igen efter 4 jätte härliga dagar nere i Jönköping hemma hos familjen Nilsson. Dom bor så fint, vilket hus, vilken utsikt... oj oj oj. Där skulle jag nästan kunna tänka mig att bo en vacker dag.
Det har varit så mysigt att umgås tillsammans med Linda och Nora. Nora har blivit så stor och hon pratar både svenska och engelska ord. Hon tycker väldigt mycket om Walter och tog hand om honom så fint.
  
Linda o Nora , deras fina hus, Nora håller Walter.
image116
Tror visst detta är Sveriges finaste lekpark, med en såda fin utsikt.

Walter blev dock lite förskyld och hostig förts natten men var ändå ok under veckan. Det händer ju som sagt mycket med honom nu och det som är kul nu är att stå upp i mitt knät och hoppa. Så nu funderar vi på att kanske köpa en hoppgunga. I morgon blir han 4 månader och nu är det inte så kul att ligga stilla allt för länge, nu snurras det på golvet och man får hålla ögonen öppna mycket mer nu... Men det är så härligt att se framsteg och att våran lilla bebis börjar bli en stadig liten kille.

Idag har jag och Linda varit med varandra hela dagen. Gick en sväng på Rörstrandsgatan och sen upp till Västermalmsgallerian, dagens fynd var dessa ballerinaskor från H&M.
Har letat efter just sådana här men dom har kostat runt 500 kr. Dessa kostar 98 kr...lite skillnad.image117

Sen åt vi lunch från Vasastansost på våran balkong. Härligt att solen och lite värme är tillbaks i alla fall.
image118
Linda njuter i solen. I morgon åker dom hem till USA igen...:-( kommer att sakna dom så mycket. Önskar verkligen att vi bodde nära varandra.

Ha nu en härlig fredag.

Söndagkväll

Det blev kanel/kardemumma bullar som jag skrev igår. Dom blev riktigt goda så nu har jag frysen full för den som vill komma över på en fika. Idag har det varit så kallt här i Sthlm, en riktig sitta inne idag, men vi han med 3 st lägenhetsvisningar, fast det var inget att ha.
Mamma och pappa kom förbi efter en helg uppe i Täkllberg, det hade kommit över 2 dm snö där under helgen, helt sjukt. Mamma hade med sig en paj så det blev god middag och till efterrätt blev det resterna kvar av rabarberpajen.
Nu har jag packat det sista och ska snart gå och lägga mig. I morgon bär det av ner till Jönköping men först ska jag göra ett stop i Linköping och ta en lunch men Lisa, min kompis som jag gick i samma låg och mellanstadie med. Vi har inte träffats på säker 9 år. Ska bli så kul att ses.
Så om jag inte skriver på ett tag vet ni varför. Är hemma på torsdag igen.

Kram Frida

En heldag med familjen

Denna lördag börjar lida mot sitt slut men det har varit en riktigt härlig och långdag. Så vi har fått mycket gjort.
Morgonen började med att jag gjorde en stor sats med musli + slängde i lite tvätt (det slutade med  att jag hade tvättat 6 st tvättar...)
Fredric och Walter låg kvar ganska länge i sängen, Fredric hade nämligen hoppats på att W skulle somna om med honom men det gick inte så bra...
Efter alla tvättar och en urgod frukost tog vi bussen ner till stan, Fredric hade spenderar byxorna på sig idag, JIPPI!!!
Han Köpte lite nya kläder till Walter på POP, bla denna fina pyamas, tänk att han redan blivit en 68.... Tyckte nyss han hade stl 50.

Sen shoppade vi loss på Zara, hittade så fina saker till lilla Nora som jag ska åka ner till på måndag. Kul att få titta på lite tjejkläder. Det blev även kläder till både Walter och Abbe.... Dom ska bli så snygga i sommar dom två:-).

Men den största och roligaste saken som vi köpte var en Nespresso maskin, äntligen har vi fått in en kaffemaskin i vårat hem, som vi har längtat. Nu står den där i köket och bara glänser.
Efter en god middag så tog vi varsin Caffé Latte och den var sååå god. Ett bra köp.
I morgon ska jag baka kanel och kardemummabullar, så nu kan jag bjuda hem mina vänner på fika här hemma i stället för att betala dyra pengar ute. Man får bli lite ekonomisk nu när man är mamma.... dock lite svårt för mig att inse det bara.

I morgon ska vi även titta på 3 st lägenheter här i närheten.

Sov så gott.

Vad allt går snabbt

Så var det fredag igen. Men lika snabbt som veckorna går så kan vädret förändra sig lika snabbt. Förra veckan var det runt +22 grader och SOL. Nu är det +8 och regn....Inte alls lika roligt.
Jag satt och tittade på min lilla son i morse och jag tycker han har vuxit bara över natten så där går det också snabbt. Tänk nästa vecka blir han 4 månader.....

Vi ska snart möta upp våra nya kompisar Julia och lilla söta Nadia. Dagarna blir så mycket roligare och innehållsrikare när vi träffas. Vi har så mycket gemensat att prata om, inte bara våra söta bebsiar utan allt annt runt omkring också. Sen i eftermiddag ska jag möta upp Jessica innan hon åker hem till Västerås. Hon ville gossa med Walter också. Sen ser vi henne på bröllopet nästa gång.

Här kommer mitt lilla charmtroll som blivit så stor i nattt ;-)
image111

Lyckad dag

Sitter i sängen och skriver medans Walter ligger här brevid och ska sova, han har  nämligen kommit på hur man drar ut nappen helt själv så det är enklare att sitta här i sängen och stoppa i den igen för han hittar inte alltid tillbaks till munnen igen.... och han blir så arg när inte nappen sitter i och är trött. Inte lätt att lära en liten bebis att det faktiskt är han själv som drar ut nappen....

Idag har vi haft en heldag tillsammans med Jessica. Det började med att vi skulle ta en kaffe på Kungsholmen men jag var bara tvungen att smita in på Plagg där dom har så fina kläder. Ville nämligen kolla på klänning till Cathrines o Fredriks bröllop. Tror ni inte att jag går därifrån men en sådan fin klänning och sjal till. Det var Jessica som hittade den och den satt så fint. Den går åt det gröna hållet och är lite längre, tydligen det som är riktigt inne i år. På bilden ser den dock lite grå ut men det var svårt att få fram rätt färg i kameran.
 

Vi avslutade våran mysiga dag tillsammans på Grappa med Martina och jag busade till det med att ta ett glas Rosé. Walter har hängt med hela dagen och han är verkligen så snäll och bara skrattar hela tiden. Jessica har blivit lite lätt kär i honom. Så gossigt. Tycker bara det är så tråkigt att hon inte bor här i Sthlm, saknar henne så mycket när hon är i London.

Nu ska jag slappa i soffan med nya Mama tidningen som kom idag.

Kram Frida

Bakar bröd

Nu var det dags att fylla på frysen ochh hemmet med nytt bröd. Ett favoritbröd som jag nästan alltid gör är Lelias Filmjölksbröd, så gott och enkelt. Det behövs dock ganska många ingedienser men när man väl har dom hemma så räcker det till ganska många bröd.
Nu står mitt bröd i ugnen så snart luktar det gott :-)
Fredric och Walter snurrar runt i sängen eller i alla fall Walter.... så då passar jag på att njuta ute i köket.
Idag blir det djungelkykling till middga och om jag orkar så ska jag även göra en rabarberpaj, Hur gott blir inte det.

Här kommer receptet till Filmjölksbröd om ngn blir sugen.

Filmjölkslimpa

Kock: Leila Lindholm TV-program: Leilas jul  Datum: 2007/11/09

Det här brödet behöver inte jäsa, sväng bara ihop smeten och sätt in i ugnen!

Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Ingredienser


 4.5 dl filmjölk
 1 dl mörk sirap
 1 dl vetekross
 1 dl rågkross
 1 dl havregryn
 2.5 dl grovt rågmjöl
 3 dl vetemjöl
 1 dl linfrön
 1 dl solrosfrön
 1.5 tsk salt
 1.5 tsk bakpulver
 1.5 tsk bikarbonat
 2 tsk brödkryddor
 1 dl hasselnötter
 1 dl torkade fikon
 1 dl russin

Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 45 min
Färdigt på: 60 min

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.


Babysim

Idag var det Fredrics tur att bada med Walter på babysimet. Var nästan lite avundsjuk när dom två hoppade i det varma vattnet. Walter blir bara modigare och modigare i vattnet och han är en riktig liten fisk. Så kul att se framsteg.
Denna vecka är sena SPA veckan för Walter, i morgon ska vi nämligen vara med i en testgrupp på BVC med babymassage och jag vet att Walter älskar massage för varje gång jag smörjer in honom blir han så avslappnad och skrattar. Lyxigt att vara liten bebis och bara bli ompysslad hela tiden :-).

Här kommer lite bilder från babysimet.

image105
Walter och Fredric är redo att hoppa i det 33 gradiga vattnet

image106

image107
Ett två tre nu kommer det vatten.
image108
Min stora kille.

Sommarvärme

Jag älskar att vakna upp på morgonen och så ser man att himlen är alldeles ljusblå ute, får sådan sommarkännslor. I morse gick jag upp och bakade en kaka så nu luktar det nybakat i hela lägenheten hoppas på att  mamma och pappa kommer över i eftermiddag på en fika på balkongen.

Igår hade vi en sådan mysig dag, jag fixade picknick och sen gick vi ner till vattnet efter Pampas och låg på en filt i solen. Walter var så glad hela tiden, måste vara skönt att få ligga och sprattla i vagnen utan filt.
På kvällen kom Jenny coh Olof över och vi grillade och åt jätte gott.

Walter lärde sig även att snurra runt ett helt varv först till mage och sen tillbaks till rygg. Så det var typ det ända han ville göra igår när han fick ligga ner i sängen.

image104


Nu blir det frukost på balkongen.

Ha en härlig söndag.


Balkongen eller parken...

Vilket underbart väder det är idag, vill bara komma ut. Men lille killen sover sött så då vill ajg inte väcka honom. Men vi har hela dagen på oss att avra ute. Snart tittar solen fram på balkongen så då kanske det blir lunch hemma på den och sen en sväng ut till parken.

Det är mysigt att titta ut på balkongen och innergården när det rä så grönt ute.
image102
Hittade en söt liten groda och fjäril på Åhlens i måndags som jag självklart var tvungen att köpa...
image103

Nu vaknade Walter så då ska jag ta hand om honom.
I eftermiddag ska vi hem till mormor och morfar och sova över där och i morgon kommer ÄNTLIGEN Fredric hem. Han längtar så efter Walter nu. Tänk på lördag ska det bli upp till 26 grader och sol. Det är bara ut och visa sina bleka ben :-).

Ha en bra torsdag.

Njuter framför TV´n

Lilla bebben sover sött och jag sitter och tittar på TV samt kollar in nya vår och sommarkläder på www.hm.se. Var väldigt nära att beställa lite kläder men eftersom vi har H&M runt hörnan är det lika bra att jag gå dit och provar i stället men i bland känns det lite roligare att beställa på nätet och få det hemskickat....

Idag har jag och Walter varit ute nästan hela dagen. Först träffade vi Cathrine på en sushi-unch i en park inne i stan, Walter fick ligga på en filt och charma C. Så härligt att han kan ligga på en filt ute i solen och inte behöva frysa. Hans lilla keps som jag köpte i Leksand används flitigt, perfekt när jag har honom i Babybjörnen så han inte får solen i ansiktet.
Sen begav vi oss till Vasaparken där vi träffade Julia och lilla Nadia. Det blev både kaffe och glass ute i solen. Känner att solen hittade min lilla näsa idag.... Solen och all luft gör också en väldigt trött, när kl är tio då är det jag som ligger i sängen och sover gott. Lite skillnad är det allt från förr i tiden. Men jag har i och för sig aldrig varit en kvällsmänniska och det är jag glad för nu när vi har Walter eftersom han vaknar ganska tidigt på morgonen och då är jag utvilad. Men idag sov vi till kl åtta så det var skönt.

Saknar Fredric, det blir så ensamt och tyst när Walter gått och lagt sig och jag blir nog lite extra trött när jag får ta hand om Walter helt själv hela dagen och inte få ngn hjälp på kvällarna. Men i dag ringde Loppan och bjöd hem mig på middag hemma hos dom i morgon!!! JAAAA. Sen på tordag ska jag sova hemma hos mamma och pappa och vipps så är det fredag igen och då kommer Fredric hem :-).

Nu ska jag slappa i soffan ett tag till.

image101
Min gossiga lilla blåa kille.

Hem till Stockholm

Nu sitter vi i bilen och är på väg hem. Toppen med mobiltbredband, Walter sover, Fredric kör och jag kan passa på att skriva lite och titta runt på internet.
Vi lämnar ett soligt och varmt Dalarna, hade ingen vidare lust att åka hem egentligen men ville inte vara kvar  uppe  själv heler. Fredric ska gå på kurs hela nästa vecka så han kommer hem fredag kväll... inte alls kul. Det blir första gången som jag sover helt själv med Walter. Men det får nog bli ett besök hem till mormor och morfar i veckan.

I morse tog jag en härlig långpromenad med Walter, det är så vackert i Tällberg just nu solen skiner, träden håller på att slå ut och jag var nästan helt själv ute och gick på vägarna. Lite skillnad om man jämför i Vastastan.
Till lunch fixade jag och mamma i ordning våfflor som vi grillade utomhus.

  
image100

Nu ska jag passa på att sova lite i bilen.

Nya framsteg

Igår vände sig Walter om för första gången, från rygg till mage. Han kämpade ett bra tag men tillslut så snurrade han runt. Älskar att se framsteg och när han lär sig nya saker. Det kommer gå så fort nu dom här månaderna och han kommer lära sig så mycket. Jag ser bara på hur mycket Abbe har lärt sig.

I morse sa vi hej då till Anna och Abbe som flög hem till Malmö, aldrig roligt att säga hej då.... det kommer alltid tårar då. Men jag tycker det är så jobbigt att vi bor i från varandra. Vill vara nära både min syster och lilla Abbe. Hoppas att det händer ngn vacker dag....

Nu har jag och mamma suttit ute i eftermiddags solen och pratat bröllop, nästa år så smäller det då blir det augusti bröllop i byn. Mycket att planera men sånt är bara roligt.  Walter har också suttit ute i sin Babysitter och pratat. Vädret har inte varit så fint i dag men nu på eftermiddagen tittade solen fram och då får man passa på.
Pappa och Fredric har jobbat med garaget hela dagen så dom har vi knappt sett skymten av.
 
Walter och mamma njuter i solen

I morgon bär det av hem till Stockholm igen.



Nu är det Maj

Vi har redan varit uppe i Tällberg i en vecka och dagarna har gått nästan lite för fort. Men vi har haft så sköna dagar. Har blivit bortskämd med goda luncher och middagar som Anna och mamma har fixat. Anna älskar att få stå i köket och fixa och göra det där lilla extra.
Igår kom Fredric upp hit, han kom upp en dag tidigaren,han längtade så efter sin lilla bebis (och mig) så han struntade i att åka och klättra och då blev vi glada. Så nu gossar han så mycket med Walter och jag får lite tid att sitta här framför datorn.
Igår så blev det premiär för Walter att åka Posche, tänk när han är några år gammal och kan skryta att när jag var 3 mån åkte jag morfars Porsche.
I sommar får det nog bli en traktor tur också med morbrors stora traktor. Tänk vad dom kommer att älska att åka upp hit och springa runt på gården.
image91
Walter åker Porsche, har även köpt ny keps till honom så han matchar morfar.

Det händer så mycket med Walter just nu, häromdagen upptäckte han sina små fötter och ska nu hela tiden ta tag i dom och han drar till och med av sig sina strumpor för att kunna se fötterna bättre. Sen har han blivit så stark i nacken och vill ofta sitta upp och utforska vad som händer runt omkring honom. Tycker också det är så härligt att Anna har fått lära känna Walter så mycket mer under denna vecka, han skrattar bara han får se henne nu.

Lägger upp lite bilder från våran härliga vecka tillsammans.
image92
Moster och Walter

image93
Walter är finklädd till Valborg.

image94
Kusinerna och Anna

I morgon åker Anna och Abbe hem men vi är snart här uppe igen tillsammans för att njuta av sommaren ihop.
Hej från oss.