Bakar bröd
Nu står mitt bröd i ugnen så snart luktar det gott :-)
Fredric och Walter snurrar runt i sängen eller i alla fall Walter.... så då passar jag på att njuta ute i köket.
Idag blir det djungelkykling till middga och om jag orkar så ska jag även göra en rabarberpaj, Hur gott blir inte det.
Här kommer receptet till Filmjölksbröd om ngn blir sugen.
Filmjölkslimpa
Kock: Leila Lindholm TV-program: Leilas jul Datum: 2007/11/09
Det här brödet behöver inte jäsa, sväng bara ihop smeten och sätt in i ugnen!
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Ingredienser
4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 45 min
Färdigt på: 60 min
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.