Sommartid

Alltid när man drar fram kl en timme känns dagen alltid lite kortare och det är lite tråkigt att söndagen försvinner lite fortare men det får man ta eftersom kvällarna kommer  bli så mycket ljusare och längre.

Igår fyllde mamma år så vi började morgonen med en mysig tjejfrukost på NIcMa i Älsvjö. Där blev det frukost och shopping och Walter fick också hänga med. Kan inte sitta ner och njuta speciellt länge vid frukostar eller middagar för den delen längre. Mycket spring och hålla ögonen på våran aktiva och nyfikna son.

Efter frukosten begav vi oss till Bauhaus för att köpa en grill. Har aldrig gillat det stället men däremot älskar Fredric det... Han kan gå omkring där i timmar. Det gjorde han även denna gång så jag och Walter försökte roa oss med att äta korv och sen körde jag omkring honom i en vagn som har en liten bil framtill där han kunde sitta och ratta, hel nöjd!!
Men Walter hann även försvinna från sin mamma och jag fick verkligen panik när jag inte hittade honom. Även om det bara var i några minuter så  gick pulsen upp ganska högt. Fick fråga ett par om dom hade sett honom och dom sa bara att han hade föjt efter mig och det hade ju jag också trott. Men den lilla busen hade vikt av och hunnit klättra upp fyra trappsteg och ner i ett stort badkar.... där stod han och klappade händerna.

Kvällen avslutade vi hemma hos mamma och pappa med god mat och massa plock. Walter somnade i mormor o morfars säng och efter ngn timme gjorde även jag och mamma honom sällskap där eftersom vi var så trötta. Det slutade till slut att jag och Fredric la oss i gästrummet och Walter mellan mormor o morfar. Så skönt att inte behöva åka hem sent på kvällen.

I dag känner jag mig ganska energilös, vet inte vad det är. Brukar ändå ha massa energi på söndagarna, skulle nämligen behöva fixa musli och baka lite. Men i stället ligger jag här i soffan medans Walter sover ute på ballkongen. Fredric tror att det är min tand som spökar, har nämligen gått på värltabletter sen i måndags, så i morgon måste jag ringa tandläkaren och be dom kolla i fall det blivit ngn infektion. Men själva utdragningen gick jätte bra och det kändes ingenting. Men såhär har jag ingen lust att känna mig längre....

En sak som är lite roligare är att Julia har äntligen fått sin lilla Olivia, nu har Nadia blivit storasysyter. Så roligt. Längtar att få gå över dit i veckan och hälsa på stora familjen.

Nu ska jag nog passa på att vila mina ögon en stund.

Ha en bra söndag.

Inspiration till lägenheten

Just nu letar vi lite olika fondtapeter till Walters rum och till vårt sovrum. Var och kollade i Alvik idag och vi hittade två st som vi verkligen gillade.
Den som vi hittade till Walters rum fastade jag för när jag såg programmet Arga snickaren för några veckor sedan.
Så här ser den ut.


Tror dom där fiskarna skulle passa i Walters rum. Så den ska vi beställa.
Sen hittade vi denna till vårt sovrum, faktiskt så var det Fredric som hittade den.... så ni får inte tro att det bara är jag som gillar rosa.

Dyr tapet men väldigt fin om jag får säga själv.

I helgen har Fam Persson varit på besök. I går gick vi på stan hela dagen och shoppade och åt god lunch på Vapiano. Walter älskar verkligen sin farbror Filip så dom lekte en hel del. Mysigt att vi kunde ta i mot dom på besök för en gångs skull, vi har nämligen haft lite svårt med det när vi bodde på Sigtunagatan. 

Frukost och Filip hjälper till




Bilder från våran lägenhet har efterfrågats så här kommer lite bilder.
Min härliga fondvägg med kokböcker.

Köket med utgång mot hallen.

Öppen planlösning mellan vardagsrum och köket, väldigt skönt. Sen dörrar ut mot balkong.

Farmor Marie passar på att njuta i soffan.

Nu ska jag snart sova, i morgon jobba och sen ska jag dra ut en visdomstand....fy f.n. Är verkligen skit skraj för det. Men hoppas det går bra.

Sov gott.

Lite bilder


Walter och Nadia i vardagsrummet

Min söta lilla Walter

Dom är verkligen inga bebisar längre....

Lite från Walters nya rum och utgång till terassen.


Ny lägenhet

I en vecka har vi nu bott i våran nya lägeneht och jag måste bara säga att vi stormtrivs. Livet har blivit lite enklare, nyare, fräschare och större. Hiss ända fram till dörren, stooort badrum, Walter har fått eget rum där han sover hela nätterna, vi har fått tillbaks vårat sovrum och sen har vi en sådan härlig innergård och terass. Jätte gulliga grannar med barn coh Walter älskar att gå ut coh leka med dom, så enkelt att bara gå ut på gården i stället för att sätta sig i vagnen och gå ner till parken. Ja vi kommer som sagt trivas bra här. Skönt är ju det eftersom jag var så orolig över att lämna Sigtunagatan.

Helgen har innehållit bla tidig morgon till IKEA, och då menar jag fem minuter i tio, trodde aldrig jag skulle bli en sådan som var där innan IKEA öppnade som alla andra barnfamiljer.... Menvi hade en del att köpa och det blev mest till Walters rum, bokhylla, matta, lampa, spegel till hallen och massor av tavellister. Bilen var fulllastad från tak till golv.
Sen på eftermiddag var vi bjudan på Sixtens dop, jätte gulligt. Det bjöds på super god Iibanesisk middag och massa vin. Så när vi väl kom hem på kvällen behövde vi inte tänka på massa mat utan vi kunde avnjuta Melodifestivalen med lite vin och glass:-).

I dag har Julia (som snart ska få sitt andra barn, jag tror bara det är några dagara kvar) Nadia och Johan varit här och fikat och busat. Walter blev såå glad över att få se Nadia igen, han ville både puss och krama henne, så gulligt.
Saknar verkligen våra mysig dagar som vi hade ihop....

Nu i kväll kom mamma o pappa över med jätte god paj, lyx att gästerna tar med sig mat hit. Walter blev överlycklig när han fick se mormor, så dom har sprungit runt i lägenheten och jakat varandra, härligt med öppen lgh.
Nu är jag så trött, Walter vaknade nämligen kl halv sju idag... så jag ska nog gå och lägga mig och läsa.

Sov gott!!

Long time...

Nu har det gått flera veckor sedan jag loggade in här och skrev och jag har faktiskt saknat mina dagliga inlägg.....
Men dagarna ser lite annorlunda ut nu än när jag var hemma med Walter. I 1 månad har jag redan hunnit jobba och det är riktgt roligt. Sen är det ännu roligare att få sätta sig på tunnelbanan och komma hem till min lilla älskling. Att få öppna dörren och ropa att mamma är hemma och sen hör man små feta fötter komma springandes, ja det är sådan lycka och harmoni. Då är det bara Walter som gäller och jag släpper allt annat.

Dom två senaste helgerna har det blivit några mil farandes fram och tillbaks genom Sverige. Först var jag och Walter uppe i Tällberg dit även min syster och Abbe hade tagit sig. Vi hade inte träffats sedan i november så det var ett kärt återseende. Jobbigt att vara ifrån varandra så länge och särskilt när man har barn. Men nu kunde Walter och Abbe leka lite mer med varandra även om man fick hålla ögonen på dom för vipps så gav Abbe Walter en knuff i ryggen och gråt utbröt...
Denna helg har vi varit i Karlstad och nu var det Fredric och Walter som åkte ner redan i onsdags (så som jag gjorde innan) och jag fick ta tåget ner på fredagkväll efter jobbet. Jag har aldrig sett Walter sååå glad som han blev när jag klev innan för dörren. Blev alldeles rörd. Han sprang fullkomligen fram till mig och slängde sig runt min hals och det tog lång tid innan han kund släppa mig. Borrade ner sitt ansikte i min axel och han visste nog inte hur nära han kunde komma. Så det var balsam för själen att få ett sådant välkomnande. Så då var det värt att vara borta från honom i 3 dagar...

Nu håller vi på att packar för fullt, våran fina lgh är inte sig lik med alla fluttkartonger överallt. Så nu ska det bli skönt att få flytta på lördag och komma i ordning i den nya lgh. Men det kommer kännas jobbigt att lämna denna lägenhet, det är så mycket minnen och kärlek i dessa väggar....

Lägger upp lite bilder från helgerna och annat bus med Walter. Han har nämligen blivit en liten bus kille med ännu mer energi, vilja och kraft. Läste just Julias blogg och jag skrattade nästan högt där hon breskrev Nadia för jag kunde hålla med om så många punkter. Skönt att höra att 1 åringar ska vara så här och att Walter inte är ensam:-). Det blir bara mycket mer att älska brukar jag tänka.


Morfar läser saga åt en gråtande Abbe och en förvånad Walter..

Jag, mormor och Walter fikar på Siljans konditori.

Walter fick följa med och handla mat, väldigt uppskattat av honom, körde rally med vagnen.

Kusinerna leker

Lilla söta Adele kom till världen för 3 veckor sedan. Stort grattis till Catherine och Fredrik.

Walter i nya kläder som han fått från farmor och farfar

Idag kom Walter och Fredric över på lunch till mitt jobb. Då fick Walter lyxa till det med en kanelbulle.


Så nu har jag uppdaterat bloggen lite.
Ha det bra tills vi ses igen.

Kram