Kärt återseende

I morse landade Marie, Bosse, Anton och Filip på Arlanda. Dom har varit i Thailand i över 2 veckor. Bruna och fräscha kom dom hit tidigt i morse och jag hade fixat frukost. Walter sov så klart så vi fick väcka honom och det var inte ett lätt jobb men tillslut öppnade han upp sina små ögon och efter lite välling var det bara Filip och Anton som fanns i hans värld. Han tyckte det var så kul att träffa dom och visa alla hans bilar och leka med bilbanan.
Självklart var det mysigt att träffa farmor och farfar ockås och alla skulle ligga i sängen och mysa. Är så glad att vi ska åka ner till Karlstad i helgen så vi får ses lite mer och dom får umgås med Walter.

Önskar så att vi bodde närmre varandra....

I dag har vi gått en promenad i ett slaskigt Stockholm, är glad att jag äger ett par gummistövlar när det är sådant här väder. Jag och Fredric åt en god lunch på Non Solo Bar på Odengatan när Walter sov och efter det mötte vi upp min mamma o pappa som följde med hem och lekte med Walter och drack kaffe.

Nu myser jag och W i sängen, jag bloggar och han tittar på Alfons Åberg.
Så här blev det med dom nya lampporna över vårt bord. VI är jättenöjda.

Kankse inte den bästa bilden men iPhonen tar inte så bra bilder...

Kram från oss

Härlig lördag

Igår hade vi en sådan härlig dag. Ni vet när man vaknar upp och det känns bara så bra och mysigt på alla sätt.
Tanden kändes ok, Walter var på ett toppen humör och vi fick sova ut och åt en god frukost.
På förmiddagen tog vi bilen ut till Högdalen när vi blivit tipsade om ett bra badställe för barn. Eftersom Walter älskar att bada kunde det inte bli en bättre aktivitet. Och det blev verkligen så lyckat, han älskade det och badade som aldrig förr, dit får det bli fler besök, kan vartm rekomendera det.

Eftersom vädret inte var det mysigaste igår bestämde vi oss för att bara vara hemma och fixa, jag som älskar att bara vara hemma med min familj och ha lördagsmys. Walter somnade ganska fort i soffan när vi kom hem och då passade jag på att göra en stor sats musli och baka kanelbullar. Fredric satte upp spots i hallen och påbörjade upphögningen av våra nya lampor till köket. Vi fick så mycket gjort.

På kvällen kom Loppan över på mellodifestivalsmiddag, jag har inte sett en enda delfinal så igår var jag laddad. Mina favoriter Pernilla och Peter Jöback var ju med :-). Vi laddade upp med oxfilé god päron och chevre sallad och gott rödvin. Kvällen kunde ju liksom inte bli fel.
Walter var överlycklig att Loppan var över så han busade och var uppe till sent men jag tycker bara det är roligt för han är så nöjd. Tyvärr gick inte Pernilla till final men jag tyckte faktiskt att Peters låt var riktigt bra och förtjänade en finalplats.

Nu ska vi ut och kolla väderstatusen och W ska få sova i vagnen. Skriver och berättar med om den mysiga morgonen vi hade och finbesöket...

En tand mindre

Nu är det gjort nu är den borta. Elaka hemska tand, som egentligen inte gjort ont men den ville INTE tas bort. Det tog en timme för dom att få loss den. Förra gången gick det på ca 10 min så jag hade hoppats på samma resultat även denna gång. Men nu fick dom borra sönder tanden i små bitar och tillslut lossnade den.
Jag kände mig extrem duktig efteråt och väldigt stel eftersom dom slet i mitt huvud samtidigt som jag spände mig.

Nu sitter jag i sängen och ska faktiskt försöka sova lite inna jag ska hämta Walter på dagis. Som jag skrev igår hade han inte vaknat inna jag åkte i morse. Fredric berättade att jag var hos tandläkaren och var duktig. Men Walter sa tillslut, -nej pappa nu åker vi och hämtar hem mamma. Det var nog ett tecken på saknad av sin mamma eftersom jag inte sett honom på länge. Ska bli myisgt att hämta honom i eftermiddag.

Jag är tacksam att jag fick citadon utskrivet i alla fall. Det och lite rödvin i kväll.... nej jag bara skämtade.

Ha en härlig fredag.

Kram

Torsdags AW med jobbet

Är nyss hemkommen från en kväll med kollegorna på jobbet. Vi var inbjuda på lite vin och mingel på Stockholms Improvisationsteatern. Om ni inte varit där kan jag faktiskt rekomendera att gå dit och man kan även få massa inspiration till jobbet. Särskilt om man jobbar med ledarutveckling och gruppdynamik mm. Det var också väldigt gott med lite rödvin. Vi gick även ut och åt middag på en Indonesisk restaurang på Gästrikegatan, riktigt gott. Det var skönt att bara komma ut och göra något annat.

Det  är bara så tråkigt när man kommer hem så här sent att jag inte hinner krama om och pussa på Walter. I morgon när jag åker till tandläkaren har han säkert inte vaknat så då blir det långt tid innan vi ses. Men då hinner man längta.  FYYY har sådan panik för i morgon, ska faktiskt jobba hemma i morgon och knapra tabletter så det inte gör ont i tanden. Men jag hoppas det går bra och att jag kan njuta av att det är helg.
När jag kom hem nu hade Fredric och Walter varit nere på stan och köpt nya lampor att ha över bordet i köket. Fredric har spanat på dessa länge och nu var dom nedsatta till ett lite bättre pris även om dom fortfarande är dyra... Det blev tre st Flower Pot  lampor i tre olika färger. Walter var tydligen med och valde....

Det blev en grön, gul och en orange lampa. Tror det blir riktigt coolt över vårat nya bord. Tar kort när allt är klart.
Nu ska jag surfa in på HM:s hemsida och kolla på alla snygga kläder som kommit in, sen sova.

Kram


Krångel med datorn...

Våran dator här hemma har krånglat och den har inte gått att ladda. Så vi har varit dator fria och det är ganska skönt på ett sätt. Men i kväll när Fredric skulle bort till en kompis provade jag att ladda datorn från ett annat uttag och vipps så gick det :-) Yes!!! Så nu är jag tillbaks här på bloggen igen, har saknat att få skriva av mig lite.

Förra veckan var Walter sjuk hela veckan, hade 39 graders feber i 5 dagar. Så vi fick trixa och fixa med VAB dagar. Min mamma hjälpte till en dag och min snälla vän Mia hjälpte oss en annan. Både jag och Fredric hade nämligen väldigt mycket på jobbet. Men nu är Walter frisk och tillbaks på dagis.
Just nu är våra lämningar på dagis inga roliga alls, han är sååå ledsen när vi går och det gör ont i mitt hjärta. Vi vet dock att det slutar lika fort och att han trivs och har jätte roligt på dagis. Men han gillar verkligen inte att bli lämnad, han är i och för sig väldigt lik sin mamma där. Jag gråter ju jämt när jag ska säga hej då... men då får jag tillägga att det är när jag säger hej då till ngn som jag inte ska se på väldigt länge....

Walter har även kommit in i en liten 2 års tråtts. Får han inte som han vill blir han så arg och ledsen. Orden som -Nej mamma sluta inte göra så, kommer allt oftare. Särskilt på morgonen när man ska klä på honom kläder. Han låter så vuxen också när han säger sådär. Men i kväll har han coh jag haft en jätte härlig kväll men mysig middag ihop och kurragömma lekar, han ÄLSKAR att gömma sig och bygga koja i soffan. Sen kom Loppan förbi en sväng och sa hej, hon jobbar så nära oss nu så det är lyx att få kramas om lite då och då och så blir Walter så glad också. Vi var för övrigt på Loppans 30 års fest i lördags, det var såå kul och vi festade och dansade verkligen. Blev en toppen lyckad kväll.

På fredag ska jag göra ngt som jag faktiskt är livrädd för nämligen dra ut en visdomstand. Får lite lätt panik bara jag tänker på det. Gjorde exakt samma sak för ett år sedan coh jag mins hur jäkla ont jag hade det. Så kl åtta på fredag får ni tänka på mig, efterdet ska jag bara gå hem och lägga mig och äta smärtstillande. Känns redan som min helg kommer vara lite förstörd, jag som älskar mina fredagar med fredagsmys. Men jag håller tummarna att det ska gå bra. Nu ska jag krypa ner i sängen coh läsa tidningar.
I morgon är det LÖN!!! Ska bli så skönt.

Kram och sov gott

Vardagen rullar på med dess inslag...

Sitter hemma i soffan och det är måndag eftermiddag, med andra ord, jag är hemma med en sjuk Walter. Läste i tidningen mama när jagkom hem från Thailand att Februari är den månaden då vi föräldrar VAB:ar mest på hela året. Skönt tänkte jag att vi nästan missar den månaden.... men så fel jag hade. I går kväll efter att vi varit på 2:år kalas hemma hos Nadia märkte jag att Walter inte var helt ok, och det visdae även tempen som stod på över 38 grader. I natt har han legat på 39. Så jag fick ta årets först VAB dag.

Men denna helg bjöd ockås på lite olika inslag. I lördags hade vi en skön hemma dag, jag fick äntligen åka till ICA Maxi och storhandla!! Och jag storhandlade verkligen, insåg nämligen att jag "glömt" att använda mitt ICA betalkort när vi var i Thailand så när jag kollade hur mycket pengar jag hade kvar så blev det en extremt trevlig överraskning. På kvällen var vi bjudna på Adeles 1:års kalas/fest. Det var så mysigt att få komma bort och hem till Catherine, Fredrik och Adele igen, hade saknat deras närvoar under veckan. Sen var det så kul att träffa alla andra vänner och dricka vin och babbla. Kvällen hade dock kunnat sluta lite mindre dramatiskt. Walter ramlade nämligen in i deras glasbord och slog upp ett jack i pannan. Blod, tårar, lite panik, snabb bilfärd till Astrid Lindgren på KS och 1 1/2 tim senare så var vår älskling sydd i pannan med 5 stygn. Han var så duktig. Det var mer jag som inte kunde förstå hur dom skulle lyckas sy i våran sons huvud när han har en sådan vilja och styrka. Men han fick ligga på mig och det krävdes 3 personer som höll fast honom och en läkare som gjorde ett fantastiskt jobb. Något som man inte vill vara med om som föräldrer men ngt säger mig att det där var säkert inte sista gången....
Han mår bra i huvudet nu som tur är och vi ska ta bort stygnen i veckan. Hoppas han bara kryar på sig med febern och hostan för både jag och Fredric har jätte mcyket på jobbet.

Igår passade vi även på att pricka av våran inköpslitsa gällande nya saker till vårt hem. Ett bord stod som prio ett. Vi har köpt bordsben för säkert ett halvår sen men inte någon bordsskiva. Men igår slog vi till och vi gjorde ett kanon klipp. Det är ett Hay bord från Loop Stand.

Loop bord
Det var ett märke undertill av bordet som inte synd så därför fick vi bordet extremt rabbaterat. Helt galet billigt faktiskt. Så då passade vi på att köpa nya spots till köket som vilängesuktats efter. Det blev så fint alltihopa coh jag älskar vårt stora fina matbord.  Nu saknas bara dessa stolar...
Eames Plastic Side Chair
Gillar dom vita med träben... Ja ja det får bli en annan gång.

Är så sugen på något gott, det kanske får bli lite äppelmuffins när Walter vaknar, om han orkar hjälpa mig med det vill säga.

Kram från sjukstugan.

 


Hemma igen

Ja vi har varit hemma i några dagar, vi landade i söndags runt lunch och då var vi 7 timmar försenade från Bangkok så det var riktigt skönt att äntligen sätta fötterna på svensk mark igen. Har varit så extremt trött dessa kvällar sen vi kom hem så jag har inte orkat skriva och avsluta våran semester på bloggen.

Sist jag skrev var vi på Koh Lanta och efter det hade vi 2 1/2 super lyxiga dagar i Bangkok. Vilket hotell vi kom fram till, har aldrig bott så flott förut. Vi blev behandlade som sjärnor. Vi bodde på 47:e våningen och rummet var en svit. Lyx lyx lyx!!
Bangkok inehöll shopping, goda middagar på hotellrummet, dring på 61:e våningen med hela Bangkok framför sig, tokiga och farliga Taxi turer med Walter i mitt knä (var riktigt rädd en gång då jag trodde vi garanterat skulle krocka) trafiken i Bangkok är inte rolig, man kunde sitta i över en timme i kö och det var verkligen inte en höjdare. Det var kul att få se denna stad men den är inte att rekomendera att besöka med små barn.

Här kommer lite bilder fårn dom sista dagarna.

I den här bilen fanns det i alla fall säkerhetsbälte.

Såhär glad blir en mamma av att få komma in i ett lyxhotell!!!

Walter fattade nog inte hur bra han hade det när han låg och drack välling i sängen med rosenblad....

Vi beställde upp middag till vårt rum första kvällen, det stod även en flaska rött och välkomnade oss, hur gott var inte det då...

Walter var grymt imponerad va utsikten på morgonen

Jag blev imponerad av den otroligt goda frukosten som vi beställde upp, ALLT var så gott.

Drink på taket som låg på 61:a våningen. Inget för barn direkt så det blev en snabb drink, men ett minne.

Vilken utsikt!!

Walter lyxade också till det sista dagen att ta upp mat på rummet, dom egnagjorda fish and chips var en favorit.

Två st som myste på SPA avdelningen innan det var dags att bege oss ut till flygplatsen.

Såhär glada var vi att få åka hem för nu var vi klara med denna resa. 5 min senare får vi redan på att planet är sönder och vi ska åka 7:30 på morgonen efter. Jag blev så arg och ledsen, ville ju bara hem och då missade vi hela nattflygningen med barnen.... 

Glada tjejer, vi var dock inte lika glada efter en stund när vi fått beskedet om att vi var tvungna att bo en natt till på ett hotell närliggandes vid flygplatsen.

Här är Adele så trött, kl är 7 på morgonen och vi väntar på att få gå ombord. Barnen har sovit ca 5 timmar. Men efter lite hamburgare och pommes vem blir inte glad av det :-)


Tack underbara fam Schere för en jätte härlig och minnesvärd semester. Den har givit så många skratt och roliga dagar och kvällar. Det har varit en lyx att få umgås så nära och lära känna Adele under dessa veckor.

Lilla sötnosen, saknar dig redan!!!

Nu tackar jag för denna semester och allasom följt oss på våran resa. Nu återgår vi till vardagen och jag ser fram i mot våren, det har redan börjat bli ljusare på eftermiddagarna.
Walter har gått två dagar på dagis och lämningarna är inge roliga men sen har han det så bra och roligt på dagis, känns skönt att han får den stimulansen som han behöver. 

Kl är snart nio och jag brjar bli rikigt trött så det blir snart sängen, men jag håller ut lite mer  för varje kväll som går. Walter har kommit in i tiden extremt bra.


Fin bild på Walter fick avsluta detta långa inlägg...

Kram


Sista...

Just nu blir allt "sista". Sista timmarna att sola, sista mix fruit drink, sista gången vi äter på den här restaurange mm. Ja ni förstår. Det är dags för fam Gatu och fam Scher att dra vidare till Bangkok i morgon och sen på söndag natt 00:40 för att vara exakt lyfter vi mot Stockholm.
Jag har äntligen fått min killa att sova, vi började redan kl halv ett men han var inte alls redo... mamma ville nämligen sola. Men efter lite mer bad och lek så somnade killen nu kl tre. Adele sover för 2:a gången redan.
Så nu ska vi ha lite soltid. Killarna är ute på havet och dyker, dom stack redan kl halv sju i morse.

Alla börjar längta hem nu, vi har kommit in i Koh Lanta vardagen efter 3 veckor men det ska bli SÅ skönt att få öppna upp dörren hem till sitt. Vår säng, vårt kylskåp med svensk mat, vårt underbara badrum med en härlig dusch där det kommer ut varmt och massor av vatten. Ja sen att det är typ 1 eller 2 meter snö hemma får vi ta. Det ska bara bli skönt att få komma hem helt enkelt. Vi har haft 3 helt fantastiska veckor tillsammans och allt har fungerat så bra.

I kväll blir det sista middagen på stranden och en god drink. Nu blir det sista solningen innan jag ska packa klart, undrar hur vi ska få hem massa shopping från Bangkok.... ja ja det får lösa sig.

Uppdaterar med lite foton sen. Nu cocosolja :-)

Kram

Utflyktsdag ute på havet

I morse gick jag och Catherine ner till stranden redan kl halv nio för att bli hämtade av en speed båt. Det var en del som stod och väntade på att just deras båt skulle komma och hämta upp en. Båt efter bår kom coh åkte, tillslut kommer en liten kille fram till oss och frågar vilken ö vi skulle åka med. Jag pekar på en röd båt som kommer och säger att vi ska åka med den här. Men killarna på båten bara vickar på huvudet, hämtar upp en familj och sen drar dom med full fart. Där står vi helt själva och ALLA båtar har åkt utan oss!!!
Den lilla killen på stranden börjar ringa massa samtal och man ser hur han svettas mer och mer. Han pekar på den röda båten som är ganska liten ute på vattnen vid det här laget och säger att  -det där var er båt!!! Ja det var ju det jag sa.
Det som har hänt är att vi blivit inbokade på turen i morgon fast på vårt kvitto står det idag. Dom fixar i alla fall fram en bil som kör oss i en jäkla fart längt Koh Lanta kusten för att hinna i kapp den röda båten. MY GOOD säger jag bara, jag är glad att våra barn inte var med på denna lilla biltur.
Efter några mil kommer vi tillslut i kapp båten och vi kliver ombord i en fullsatt båt som tittat lite konstigt på oss... Vi två fick oss i alla fall ett ordentligt skratt.

Tillslut fick vi njuta av våran båtfärd och den innehöll snorkling på två olika öar, simma igenom en kolsvart grotta för att tillslut komma fram till en strand, coolt men jag var ganska nervös innan jag hoppade i vattnet. Med flytväst kan tillläggas. Sen hängde vi på en härlig strand i 2 tim där vi åt mat och bara slappade i solen med en bok. Vi kom hem runt halv fyra och det var riktigt skönt att få en egen dag utan både barn och män.


Full färd i bilen för att komma i kapp båten

Två glada tjejer som tog sig i genom grottan

Jag var så glad att jag tog flytväst

Lyxdag för mammorna

Mysig ö som vi tillbringade 2 tim på

Nästa måndag har jag inte den här utsikten framför mig kan jag lova...

Sådär god thailunch... Men så härligt att bara få sitta i bikini.

Catherine njuter i av en bok i skuggan, det var 1 år sedan hon läste en bok sist. Vad är inte bättre att läsa än "Elsas mode" då.

Detta var våran måndag och den var en bra start på februari kan jag säga.

Kram från oss.