Söndag

Helgen är redan över och en ny härlig sommarlovs vecka väntar på oss. Vad snabbt man kommer in i rutinerna här uppe, vi vaknar runt åtta, äter frukost och läser SVD gärna ute om solen är framme. Sen går vi promenad medans bebbarna sover. Det är så enkelt att vara ute hela dagarna med barnen när man bor så här på landet, det är bara att rulla ut vagnarna. Walter gillar verkligen sin sittdel. Han är mycket mer med på ett sätt och ser mycket bättre. Så jag är glad att vi tog med oss den. På eftermiddagarna är vi mycket på gården och gungar med barnen eller tittar på när morbror kommer med sin stora grävskopa, den är väldigt intressant. Pappa och morbror tycker det är kul att det kommit 2 st killar på gården eftersom vi bara varit tjejer som bara har gillat att rida innan.

Vårat härliga sommar hus.

Mitt intresse för bakning har bara ökat under dessa veckor. Jag blir alldeles lycklig när jag hittar ngt nytt recept som jag får göra. I fredags gjorde jag såå goda vaniljbullar, hittade ett recept från -02. Minns att när jag gjorde dom sist gick dom åt direkt och det gjorde dom även denna gång.

Mitt nästa jobb....starta café :-)

Nu i eftermiddag har vi hängt uppe på verandan och ätit en super god middag som syster gjorde. Pasta med hemmagjord pesto och pinjenötter och lite Rosé till det. Kan det bli bättre. Tyckte synd om pappa som var tvungen att åka hem till Sthlm och jobba...
Vi längtar efter Fredric, men på fredag får vi äntligen träffa honom. Jag förstår inte hur han kan klara sig 2 veckor utan Walter jag tror jag skulle gå under. Men nästa sommar kanske det är min tur, fy vad hemskt. Men nu ska jag inte tänka på det.

Här kommer lite mysiga bilder från våran helg.

Busiga kusinerna

Härligt eftermiddags häng på alltnen

Min älskling!!!!

Kram från oss.


Inspiration

Sitter i köket och äter lite mörk choklad. Har hittat en sådan god 70% choklad från hälsokostaffären. Lite dyrare men såå god. Man njuter lite mer då när man bara tar en till två bitar och så räcker chokladen längre....

Surfar runt på lite olika inredningssidor och får lite inspiration.
http://www.systerlycklig.se/ har dom så mycket fina saker. Ska besöka den affären när jag kommer hem igen.

Sen var jag inne på www.blaelefant.se och det var nästan lite farligt för jag vill så gärna ha ett rum till Walter så jag kan inreda det... Men det får vänta ett tag till.

Måste bara visa vad jag gjorde häromdagen, återupplivade gamla minnen och hoppade upp på hästryggen igen. Det var riktigt härligt. Noa är våran gosse häst här på gården. Önskar bara att jag vågade bege mig ut i skogen på egen tur men i bland kan han få sina ryck och det vet jag inte om jag är beredd på....


Härligt minne.                                                       Fotograf: Matilda 5 år

Morgonpromenad

Dagarna flyter på i ett fasligt fort tempo här uppe i Dalarna. Men vi har det väldigt skönt och det är även skönt att slippa storstaden ett tag. Här uppe tar man det så lugnt och att åka in till Leksand och handla mat blir genast en stor utflykt för dagen.
Sommarvädret har dock inte tagit fart riktigt ännu, men vi väntar otåligt på +25 och SOL.

I morse åt vi våran goda frukost och KAFFE som är ett måste nu på morgonen, förstår inte riktigt men jag har verkligen blivit en kaffe fantast. Sen tog jag och Anna på oss gå skorna för här skulle det tas en powerwalk.
Efter 1 1/2 tim senare lunkade vi sakta in på gården med ganska trötta ben. Men ändå fulla av energi och med känslan att detta ska vi göra varje morgon nu och då kommer vi tillslut kunna springa runt med våra vagnar i byn.
Så det ska bli ändring med promenaderna from nyss.

Idag fyller Walter 5 månader så vi har sjungit Hurra Hurra för honom idag. Tänk att han blivit så stor redan.
Min kille mumsar nu både gröt morgon och kväll samt ett litet mål vid lunchen, han gillar allt som jag ger honom så det bådar gått.

Nu ska vi ta en till promenad till Hotell Klockargården där våran mamma ska ta hand om barnen medans jag och syster ska få titta på en vacker filmvisning om Dalarna med Abba musik. Ska tydligen vara jätte fint.

Ha en bar tisdag.

Glad midsommar

Midsommar börjar lida mot sitt slut och vi har haft en jätte härlig och bra midsommar.
Vädret har varit typiskt midsommar aktigt, regn, solsken, varmt, kallt.
Men vi har suttit ute och ätit både sill-lunchen och middagen.
Midsommar blev även extra lyckad i år,  Viktoria överraskade nämligen hela gården med att komma hem från Spanien, har inte sett henne på nästan ett år så det blev ett tårfyllt kramkalas. Sen i går överraskade Karin med att komma hem från Göteborg. Båda hade planerat detta så vi blev så glada att dom kom hem. Äntigen var alla fem tjej kusiner samlade och det var ett bra tag sedan.

Söta syster och kusin Viktoria

Att uppleva en midsommar i Tällberg kan nog inte bli mer svenskt, men eftersom jag har gjort detta sedan jag var 1 år så börjar man nog bli lite hemmablind. Men när man slår på TV4 i morse och ser att dom sänder direkt från Tällberg blir man alldeles varm i hjärtat och försår att det är väldigt speciellt att vara här. Så i dag när vi var och såg på majstångsresningen njöt jag lite extra.
Hoppas ni haft en bra midsommar.


Familjen!!

Pappa och mamma var dagen till ära klädd i fin Leksandsdräkt

Den klassiska majstångsresningen

Vackra Siljan

Walters första Midsommar. Glad kille.

Laddar inför midsommarafton

Det är full aktivitet i köket idag. Mamma kom upp från Sthlm igår och hon älskar verkligen att få stå i sitt lantkök och jag kan bara hålla med. Det kan ju inte bli härligare när man får stå och titta ut genom fönstret och hästarna går utanför och mumsar gräs. Jag har gjort klart alltanen idag och där intog vi lunchen idag, är faktiskt nöjd men jag hade velat haft ett lägre bord och lite skönare fotöljer... men man får ta vad man har. Foto kommer.

Nu bakar jag olivbröd i ugnen, 10 st bröd i små gulliga keramikskålar. Tänkte använda bröden som dukning till midsommarbordet i morgon. Vi blir 12 st + 4 barn så det blir ett riktigt midsommarfirande.

Nu längtar vi och väntar på att papporna ska komma upp.

Olivbröden i små olika skålar

Abbe leker med mormor

Samtidigt i köket, Anna fixar mat och Walter tittar på.


Glad Midsommar önskar vi!!!

Dagens bakverk

Kaffe och smörgås i köket, jag och syster en härlig lugn stund för oss själv. Bebbarna sover och vi har synkat det!!! YES.

Det luktar så gott i huset efter att jag har bakat dessa goda kärleksmums:

Kärleksmums

Älskad klassiker med kaffeglasyr och kokos. Baka i långpanna och skär i stora rutor.

-1 plåt.

Foto: TV4

Foto: TV4

Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 15 min

Färdigt på: 30 min

Ingredienser

Till 1 plåt:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering

Tips

När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.

4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.

8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.

Ha en härlig onsdag.


Vilken härlig dag

Vi har haft ett stålande väder i Dalarna idag. Har inte varit inne mycket kan jag säga och barnen älsar att få vara ute i friska luften. Så idag har vi verkligen haft sommarlov. Nu vill man ju gärna att alla dagar ska se ut så här men när man tittar lite närmre på väderprognosen ser det dock inte ut så..... skit också.

Min kreativa sida har verkligen vaknat till liv lite extra mycket dessa dagar. Berättade förut att jag skulle börja styla om vår alltan och idag började jag lite smått. Åkte och handlade nya blommor som jag planterade i små korgar + letade fram lite trasmattor som jag ska dekorera golvet med, blir lite som ett pussel. Älskar att gå på jakt efter saker här på gården, det är som att gå i antikaffärer fast det är här på gården. Men det var inte lika roligt när jag skulle leta efter trasmattor på vinden i en lada och hittade en DÖD ekorre.... då fick morbror rycka ut och hjälpa till.
Men mitt mål med alltanen är att det ska bli ett skönt "lounge-häng" i en lantlig anda.




Vill fylla denna sockerlåda med massa blommor och örter.


Nu i kväll har vi haft det helt underbart, lite Rosé i kvälls solen och lite plock mat. Johanna kom också förbi och lekte lite med Abbe och Walter. Hon kommer bli en sådan toppen mamma när hon själv får barn.
Vill aldrig att dessa dagar ska ta slut, men jag ska njuta i nuet och inte få så mycket panik.


Min sötnos som älskar att vara uppe i Dalarna.

Middag ute i solen medans barnen leker i gräset.

Glad Walter

Söta kusin.

Snart blir det lite läsning i sängen.

Sov gott.

Sommarlov

Det är måndag och jag sitter i vårat underbara kök uppe i Dalarna. Jag och syster har sommarlov tillsammans med våra barn. Fast lov och lov det vet jag inte riktigt. Det är fullt upp från morgon till kväll. Abbe han springer omkring och man måste ha ögonen på honom hela tiden. Walter tycker inte om att ligga allt för länge på golvet utan vill gärna komma upp och leka. Så nu när bebbarna sover så kan vi pusta ut en stund och njuta av lite vin och god choklad.
Men det är fantastisk härligt att vara uppe på landet, bara rulla ut barnvagnen utan några som helst problem, allt blir så enkelt. Idag tog vi vårat morgon kaffe på en parkbänk med hela Siljan som utsikt, kunde inte bli vackrare.

Här kommer lite bilder från våra första sommardagar ihop.


Pappa och son övar och laddar inför Sverige-Spanien martchen....vi vet alla hur det gick..

Walter i fin Sverigebody som han fått av Charlotta

Abbe och Anna kom upp på lördagseftermiddag från Malmö. Nu är vi samlade.

I morgon blir det "operation dagsverk - att styla till alltanen"

Lilla familjen

Fick sådana fina foton på oss tre från förra helgen när vi var i Fjällbacka. Inser att vi inte har några foton tillsammans med alla oss tre. Det är bara jag som tar så mycket foton på Walter hela tiden.
Får bli bättre på det.


Ur med nappen

Sen in med den igen....


Snart åker jag och Walter på sommarlov, ska bli så skönt. Allt är packat och vi väntar bara på att Fredric ska komma hem.

Stor nog??

Provade att sätta Walter i sin sittdel till barnvagnen i dag. Men jag vet inte om han är tillräckligt stor för den ännu.
Eller så är det jag som fortfarande vill ha kvar min lilla bebis i liggdelen ett tag till. Barn blir så stor när dom sitter upp i vagen och han är ju faktiskt bara 4 1/2 mån, men han börjar bli så lång för liggdelen....

Ja vad tror ni är han för liten??

Snurrig dag...

Idag har det varit en ganska snurrig dag. Det började med att jag och Walter somnade om till kl kvart över nio och det är inte varje dag det händer. Men det var fantastiskt skönt för jag behövde verkligen sova.
Sen efter det kom vi liksom inte in i våra rutiner (det är ganska skönt att ha rutiner när man har barn, och Walter mår så bra ut av det.).
Jag påbörjade nog lite för många projekt på en och samma gång. Det blev både musli och så fick jag för mig att jag skulle tvätta. Samtidigt som jag ville ta en fika med Julia + träffa Jessica. Ja det blev lite mycket.
Sen var jag även med på TV4´s Godmorgon tv  i morse, blev intervjuad av dom i går på Odenplan. Dom frågade mig om hur jag hade det med semesterekonomin och massa andra frågor.... Klippet ligger ute på tv4´s hemsida ;-) om ngn är nyfiken...
http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=631560

I kväll har jag + Walter och Jessica varit hemma hos Emma och ätit middag. Dom har det så fint hemma, blir alltid så inspirerad när jag varit där. Hon har målat om nästan allt i vitt, så fint.

Nu vann Serige mot grekland med 2-0 så nu är det många som är glada.
Själv ska jag gå och sova nu brevid min söta bebis.

Hemma igen efter en jätte härlig helg

Nu är hela familjen hemma i Sthlm igen efter några mils åkning genom Sverige.
Först åkte jag och Walter ner till Karlstad i onsdags och vi hade så härliga dagar tillsammans med både farmor, farfar och fastrar och farbröder. Rena lyxen att få ligga vid poolen och sola och alla passar upp på Walter.
Han har ju blivit så mycket större och mer med än sist vi var där. Så han charmade alla med sitt söta leende.


På lördagen åkte vi ner till Fjällbacka. Det är en härlig kännsla att åka in i Fjällbacka, det är såå vackert och vädret var på topp. Sol och +28 grader. Allt för Cathrines och Fredriks skull.
Vi han bara upp på hotellrummet och fixa till oss och sen ner till Bryggan där själva vigseln + festen var.
Ja det är svårt att beskriva i ord men allt var så vackert och lyckat. När Cathrine äntrade bryggan med sin mamma och pappa på varsin sida var nog ingens ögon torra (definitivt inte mina i alla fall).
Dom svarade ja till varandra och Cathtrine fick en sådan vacker ring på fingret, efter det puttrade dom ut i en båt för att bli fotograferade och vinkade till alla gäster som var kvar och drack Rosé i solen....(själv ammade jag så jag fick ta det lugnt)
Kvällen fortsatte med jätte god mat och fina tal och många tårar.
Jag försvann lite då och då för att ge min lilla älskling mat, mysigt att få komma och krama honom. Men det fungerade så bra att vara hos farmor, hon blev en favorit hon också. Tur att Walter är en enkel och snäll bebis, då känner jag mig så lugn och vet att han har det bra.

   
Stolt mor och far med vacker brud. Det fina brudparet Scher.


Nästa år är det våran tur, åhh vad jag längtar.


Hela tjejgänget.

I går blev det frukost ute på en ö utanför Fjällbcka och då fick Walter följa med och träffa alla kompisar.
Sen var det bara att sätta sig i bilen och bege sig först till Karlstad och efter ngn timmes vila där så for vi vidare till Sthlm. Kl 23 igår kom vi äntligen hem, då var det tre trötta personer som stupade i säng kan jag säga.

Idag har vi haft en jätte härlig dag tillsammans med Jessica, så mysigt när hon är hemma från London.

Kram och sov gott.

Gröt är så gott....

Nu har jag gett Walter gröt varje kväll i snart en vecka och han gillar det verkligen, det räcker snart inte bara med en smakportionen utan jag måste nog ge lite mer. Ska kolla vad dom säger på BVC.

Mumsar gröt i mormors knä.

Ska dit i morgon på kontroll, men vi var på babymassage idag på BVC som för övrigt inte är ngt för Walter. Han har inte ro att ligga stilla. han ska rulla runt och utforska allt annat runt omkring honom. Bla så var det väldigt roligt att titta på snygga Stella idag. Dom var så söta. Men hur som haver så kunde jag inte hålla mig tills i morgon till att väga honom, så jag gjorde det idag. Nu är han uppe i 7.6 kg. Min stora kille!!!

Walter och Stella försöker krama varandra
I morgon åker jag och Walter äntligen ner till Karlstad, det är nästan 2 månader som dom träffade Walter. Det ska bli så kul att träffa dom igen och att dom får umgås med Walter också.
På lördag bär det av ner till vackra Fjällbakca för BRÖLLOP!!! oj vad kul det ska bli.
Lägger upp bilder när vi är hemma från våran utflykt genom Sverige.

Nu ska jag packa. Det blir en mini packning på tåget sen får Fredric ta resten på torsdag.

Ha det bra.

Då och nu


Då:

Knappt en månad, sitter och tittar på dom små björnanrna och funderar på hur jag ska nå dom...

Nu:

Lite mer än 4 månader och björnarna smakar riktigt gott....


Avslappnad kille.

4 månader och upptäcker nya saker

Helgen börjar lida mot sitt slut och både jag och Fredric sitter i soffan och är riktigt trötta. Värmen bidrar nog också lite till det tror jag.
Idag har vi tagit igen ett pass babysim. Fredric hoppad  i plurret med Walter eftersom jag ska göra det i morgon med honom, Oj vad han tyckte det var kul idag, han skrattade nästan sig igenom hela halvtimmen. Man märker att han trivs mer och mer i vattnet. Vi får hoppas att det blir så varmt i poolen hemma i Skattkärr så han kan visa upp sina konster till veckan.
Efter bebysim begav vi oss till Hagaparken där en Thomas bjöd på tårta och brännboll eftersom han hade fyllt år, Men vi blev dock inte så långvariga efersom Walter blev av någon konstig anledning blev jätte ledsen och ville inte ta bröstet och äta. Så vi packade i hop och åkte hem, men det blev inte bättre för det. Han var SÅÅÅ ledsen. Undrar så varför han blev så, han är ju verkligen aldrig ledsen så jag blev så orolig. Svårt när man inte vet om han har ont eller så...
Men efter tag lugnade han ner sig och somnade ett tag. Sen bjöd vi honom på gröt och oj vad han åt. Han gillar verkligen gröt och efter det tog han äntligen mitt bröst och var glad igen. Så skönt att få tillbaks min lilla glada Walter igen.

Lite nya upptäckter har Walter också hunnit med i helgen, bla hoppa i sin nya hoppgunga och sen tycker han det är så kul att titta på sig själv i spegeln. Han måste verkligen undra vad det är för ett litet charmtroll :-).


Roligt att få hoppa lite, känner sig lite stor då.

Vilken söt liten bebis.