Inspiration till bröllop

Så här skulle jag vilja duka på vårt bröllop.


Finns så mycket fint på
www.mateus.se

Walters nya "mössa"

Walter har fått låna Abbes "lära krypa/gå mössa" och den ser ju för rolig ut.
Men tyvärr åker den av lika fort som jag har satt på den så då hjälper den inte så jätte mycket....

- Mamma jag vill inte ha den här töntiga mössan på huvudet...

God morgon

Vaknade kl sex med att Walter låg och småpratade men det tyckte vi var alldeles för tidigt så som tur var lyckades vi få honom att somna om till kl åtta. Det är mer en vettig tid att gå upp.
Nu har vi ätit frukost och det är så mysigt att hela familjen kan sitta runt bordet och äta samtidigt. Walter är så rolig nu och ska härma oss och han har till och med lärt sig vad lampan är nu :-).

Igår tog vi det mest lugnt, lekte lite i parken, gick en sväng till ROOM och tittade in det senaste, vi såg så mycket snyggt till Walters framtida barnrum...
Sen handlade vi hem lite roliga saker från Granit, dom har alltid så roliga och bra saker!!

Vi kom även hem med två st hyrfilmer, bla Flyga Drake som jag har hört ska vara så bra. Tyvärr var det ngt fel på filmen så vi måste gå tillbaks idag och få en ny. Typiskt.
Jag gjorde så god middag igår som jag måste dela med mig, egentligen kan jag inte ta åt mig äran till receptet eftersom jag har snott det från min syster.

Köttfärsbiffar med rostad potatis och rotfruker med fetaostkräm.
Blanda nötfärs med 2 äggulor, lite grädde, röd curry, riven vitlök, fransk senap och kryddor.
Kan bara säga att dom biffarna blev fantastiskt goda och sen fetaostkrämen till det och rött vin. Fantastiskt gott!!!

Nu ska vi njuta av söndagen, solen skiner fast det är inte så varm.

Kram

Det är fredag, fredag, fredag

Hemma i stan igen och det känns lite tomt om dagarna utan Anna och Abbe. Saknar att Abbe går och ropar "da taj" =Frida. Men vi får prata med varandra i telefonen i  stället. 
I går var det full aktivitet från morgon till kväll. Vi började med att gå på babysim på morgonen och Walter älskade att få vara tillbaks i pooolen igen, han plaskade som aldrig förr, man får hålla ett stadigt grepp om honom så han inte gör en bakotvålt... Men vi provade i alla fall på att dyka=doppa honom under vattnet och det gick jätte bra. Det var nog bara jag som mamma som var nervös över att trycka ner mitt ban under vattnet.
Jag hade tagit med mig shampoo och tvål dit eftersom jag tänkte duscha och så när vi var klara, skulle nämligen på ett möte till jobbet på eftermiddagen så då kunde jag ju passa på att fixa all sådant där. Men icke, det är lite mer aktivitet på Walter nu sen sist vi var på babysim, så det var inte en tanke på att göra ngt sådant. På 10 min var vi ute coh påklädda och Walter somnade som en stock och gjorde det ett bra tag, tydligen blir man väldigt trött efter att ha dykt.

Mötet på jobbet gick jätte bra, har nämligen blivit utatgen att få gå en utbildning. Ska bli så kul och inspirerande. Den startar nu i oktober och då är det i 3 dagar. Kommer dock inte att få åka hem om kvällarna så det innebär 3 dagar utan Walter....men det kommer gå jätte bra. Jag ammar ju inte så mycket längre så Fredric och Walter kommer ha super kul ihop. Utbildningen kommer att hålla igång under ett helt år, och allting avslutas med en utomlandsresa, spännande!!
Så roligt att företaget satsar på en, särskilt nu när jag "bara är mamma".

Idag har vi haft en super mysig fredag måste jag säga. Det började med att W vaknade kl 6...kankse inte så kul men det är så roligt att höra hur han pratar och vill få lite uppmärksamhet. Man kan inte annat bli glad. Men efter en timme somnade både han och jag om och vaknade inte förrens kl HALV TIO!!! Det har inte hänt på flera månader. Det blev sen frukost och efter det mötte vi upp Julia (nygift och allt :-) och Nadia på ett ställe på Odengatan. Där tog vi en god kopp kaffe och Juli fick berätta om bröllopet, åh jag blir så inspirerad och längtar tills det är dags för oss.
Sen uppdaterade vi oss om barnen och skvallrade om allt och inget. Mysig morgon helt enkelt.
Nu på eftermiddagen har jag och Walter busat här hemma och ätit lunch, bakat bröd, tvättat och nu sover han som en utslagen hjälte. Fredric kommer hem tidigt idag eftersom det är fredag och det är alltid lika mysigt.
I kväll kommer Loppan över på middag, vi ska faktiskt mötas på SATS och träna lite innan vi går hem. Sen ska vi njuta av att det är helg, ser ut som att solen kommer tillbaks till oss :-).


Min lilla bus kille har både lärt sig att sätta sig upp själv i sängen och idag ställde han sig upp mot själorna... Nu är det vi som sänker sängen...

Ha en bra fredag.


Från södern till Sthlm

Idag lämnar jag och Walter Malmö och flyger hem till Sthlm igen. Det är alltid med blandande kännslor, samtidigt som jag vill hem till Fredric igen så tycker jag alltid det är så jobbigt att lämna Anna och Abbe. Min största önskan är att vi bodde i samma stad, HOPPAS att vi kommer göra det någon dag.

Här i Malmö öser det ner regn så vi ska baka äppelkaka och bjuda över lite kompisar på fika. Vi flyger inte hem förrens kl åtta i kväll så det är skönt att ha hela dagen här. Igår hade vi en härlig "vi gör vad vi vill dag" så det blev både shopping, köpte en snygg kofta från H&M, och lunch, sen fick barnen leka av sig på en jätte fin utställning som BRIO har gjort och barnen får leka med allt. Rena himmelriket. Så där blev vi kvar någon timme.
Jag köpte även med mig planschen med kakaoögonen som ska sitta i vårt kök.

Här visas bara ögonen, den är större i verkligehten men bild kommer när den sitter uppe i köket :-).
Har inte haft med mig min kamera denna vecka så därför har jag inte kunnat lägga ut så många bilder.... och jag kan inte ladda upp bilder från min mobil till datorn det är lite surt.

I måndags sken solen och då passade vi på att åka till underbara Österlen och hälsa på Anna och Jeppe och deras söta barn Otto och lilla lilla Bruno som bara var 4 veckor gammal. Så gossig. Så det blev en lunch i Kivik och sen fikade vi hemma hos Anna på deras mysiga trädgård. Härligt att förlänga sommaren lite och det gör man verkligen när man får komma till Österlen.

Nej  nu blir det en snabb dusch sen ska jag packa i hop alla våra saker.

Kram från Malmö.

Walter 7 månader

Idag fyller min lilla son 7 månader!!!
Hipp hipp hurra!!!

Så här liten var han när han kom den 24 januari. Lille plutt.

Walter med sin stolta och trötta pappa.

Blir alldeles rörd när jag tittar på dessa bilder.

Gossigt.

Söndag i Malmö

Har inte hunnit skriva på några dagar, för här har vi det fullt upp med att leka med barn, gå promenade, shoppa, fika, gunga i parken, dricka vin, äta goda middagar, titta på filmer och äta smågodis i soffan. Ja det var ett axblock vad vi har hittat på här nere i Malmö. Dagarna går dock alldeles för fort. Men dom gör ju tydligen det när man har roligt.
Vädret är väll egentligen det som itne varit så roligt, igår öste det ner regn hela dagen. Vi åkte till Lund och besökte Miljögården, ett himmelrike för inredning. Dom har så snygga saker och man blir så inspirerad. Menjag fick hålla hårt i plånboken, för det går inte ner en enda pinal i väskan. Sen är det svårt att ta hem saker när vi flyger.

Nu ska vi snart ut på stan och gå lite, det är uppehåll så då ska vi passa på.
Här komemr lite bilder som är tagna med mobilen.

Barnen ska sova....gick dock inte så bra i samma säng

Walter gungar.

Min glada lilla älskling

Walter älskar blommor....

Måste bara tipsa om blogg..

Satt och surfade runt på lite olika bloggar och hittade denna.
http://dreamhousecammy.blogspot.com/

Vilket fantastiskt hus dom bygger... vill också ha ett sådant fint hus.
vårt dreamhouse

Walter och jag är i Malmö

Vad härligt det är när man kan förflytta sig så snabbt till ett ställe till ett annat. I dag var det nämligen premiär för Walter att flyga och resan gick till Malmö. Allt gick jätte bra, jag är ju ganska flygrädd men med Walter i knät så var det mest fokus på honom hela tiden och timmen gick väldigt fort, men jag är ändå väldigt glad att vi inte skulle flyga ända till Thiland....
Anna och Abbe kom och mötte oss och det var så underbart att se hur glada både Walter och Abbe blev att få se varandra igen. Det har hänt en hel del med både Abbe och Walter sen sist dom såg varandra. Nu kan dom "leka" med varandra mycket bättre. Så nu i kväll har dom plaskat och badat ihop i en badbalja, båda killarna älskar verkligen att bada. Härliga badbilder kommer i morgon.

Nu sitter jag i soffan och njuter av ett glas röttvin och massa härliga inredningstidningar.
Känns lite som man är på semester igen:-) Saknar dock Fredric.

Kram kram.

Sjuklingar

I dag har jag två st sjuka killar här hemma. Fredric vaknade i natt och hade så ont i halsen och förkyld. Walter tycker jag ändå mår lite bättre, han har sovit bra i natt i alla fall. Vi provade att ge honom lite välling igår också och det gick ner men vi gav inte så mycket eftersom det var helt nytt för honom. Men jag tror han står sig längre på välling. Märker nämligen att han kräver mycket mat, stor kille=mycket mat :-).

Nu ska jag börja packa inför våran resa i morgon. Det måste bli en mini packning eftersom vi ska flyga...undra hur det ska gå, jag som alltid packar ner flera kg för mycket. Men det är skönt att jag ska till syster för hon har nästan allt så jag kan låna :-).

Idag skiner solen här i Sthlm och jag och Walter ska ut och gå en promenad i eftermiddag med våran granne som har en liten Nora. Sen ska vi även möta upp Jessica och säga hej.

Ha en bra tisdag.
Kram

Måndagslyx

Sitter i soffan med en varm kaffe och tittar på filmen The Holiday, jag älskar verkligen den filmen. Walter sover och jag hoppas han kan sova länge så att han mår bättre för han hostar och är så förskyld. Natten har ändå vait ok, han har fått sova mellan mig och Fredric och det tycker han så mycket om.

Nej nu ska jag fortsätta att njuta av filem och att det är måndag och jag får ligga här i soffan :-).

Ha en bra måndag.

Söndag, regn = höstkännsla

Ute regnar det och är så trisst men här inne luktar det gott av min nybakade kladdkaka, ska bli gott efter middagen. Har varit så sjukt sugen på choklad hela degen. Så en kladdkaka kunde inte bli bättre.  Vi har även en liten förkyld kille här inne också, hostig och rinnig ur näsan. Hoppas bara det blir bättre till på onsdag då vi ska ut och flyga. Ska hälsa på syster och Abbe nere i Malmö och den resan vill jag inte missa.

I går hade vi en härlig lördag med en lång sovmorgon, och det var riktogt skönt eftersom jag var på tjejmiddag i fredags och hade druckit lite mycket vin, så jag hade både ont i huvudet och mådde lite illa. Ja det var ju inte igår direkt jag vaknade upp och var lite bakis.
Efter en sen frukost gick vi ner till NK och mötte upp Charlotta och hennes mamma på en fika. Walter pratade högt och ljudligt i hela cafét, han är inte blyg direkt.
Till middag köpte vi hem färska signalkräftor och massor av ostar, till det bakade jag mina goda baguetter. Super gott.
Liten kräftskiva.

Walter fick roa sig själv framför TV´n och med sina leksaker.


I morse vaknade vi som sagt av en förskyld liten kille, då är jag så glad att vi har NÄSFRIDA så jag kan tömma hans näsa. För det är svårt att snyta en liten bebis. Får se hur den här natten blir, han hade nämligen svårt att sova nu på kvällen pga näsan men jag har lagt en kudde under madrassen så han kommer upp lite bättre med huvudet.

Idag har vi varit i Älvsjö och tittat på två st hus, det var ett som kan vara intressant men vi får se hur det går med budgivningen men det var helt klart ett hus som både jag och Fredric kan tänka oss. Men vi vet inte riktigt om vi är helt redo att flytta till hus....

Ang mitt brinnande intresse för att baka i helgen så blev det inte så mycket av det, det fick bli baguetter, musli och i kväll en kladdkaka, men inget av det fyllde upp frysen direkt.

Kram och god natt.

Träningsvärk

Två gånger den här veckan har jag tränat och det känns så skönt. Det är enkelt att gå och träna framför allt och det gillar jag, det tar bara 5 min att springa ner till odenplan och så kör jag igenom det som behövs tränas..... Hoppas jag kan hålla detta också under hösten.

Igår var vi på BVC och gjorde en kontroll, det var dock lite kaos där då det bara var en sköterska som jobbade, men Walter ligger kvar på sina 9 kg och är nu 70,5 cm lång. En annan stor sak som hände idag var att nu har Walters första tänder tittat fram. Min lilla bebis börjar bli stor....

Igår hade vi en jätte härlig dag på stan, först lunch med Jessica och Cathrine sen fortsatte jag och Jessica på stan.
Hittade bla dessa snygga och coola jeans från HM, dom kräver dock ett par ganska höga skor, men kul att känna sig lite  lång ngn gång bland alla andra vanliga "mammakläder"

Sen blev det en lång fika på NK dit Anne kom med hennes söta lilla Nicolas som är snart 3 mån, det var så gossigt att få hålla i en liten mindre bebis. längtar till januari/februari då mina kompisars bebisar ska komma, nu är det tre av mina närmsta kompisar som väntar barn, dock ett år försent bara tycker jag :-).

Nu ska vi fixa i ordning oss och sen ska jag göra ett besök på mitt jobb idag, ska bli lite kul att gå dit igen har inte varit där på jätte länge.

Ha en bra fredag.

Tomt i frysen

Sen jag kom hem till stan igen har jag inte baka ngt. Hinner liksom inte med det när jag är själv med Walter om dagarna. Men nu kliar det i fingrarna att få fylla frysen med bullar och muffins. För den ekar TOMT!!!

Så i helgen ska jag passa på att baka lite.
Kanske det blir några sådana här... kardemummaknyten
Foto: TV4
Eller...Äppel och kanelmamuffins
Äppel- och kanelmuffins med crumble 
Är också sugen på att baka Tortano, Italienskt bröd med mozarella, oliver och parmaskinka
Tortanto

Ja vi får se vad det blir.

Walter slappar framför TV´n

Varje morgon så sitter Walter och leker med sina leksaker på golvet, så även denna mogon. Men idag passade han även på att slappa lite och titta på TV.

Härlig bild:

Skön stil.

Ha en härlig onsdag.

Härlig tisdag

Idag har vi haft en sådan härlig och bra dag. Jag är så avundsjuk på mina vänner som är gravida och ska få ha så här härligt nästa år när jag sitter på jobbet och sliter.... Men jag ska njuta nu och spara alla dessa stunder med Walter på ett bra ställe i hjärtat.
Förmiddagen spenderade vi tillsammans med Julia och Nadia och vi har så kul i hop. Det blev en promenad till Åhlens City, vet inte när jag var där nere senast, får nog bli lite fler besök dit för det har blivit så snyggt.
Sen när bebbarna vaknat blev det gungning i Vasaparken och både Walter och Nadia gillar verkligen det.
Walter är så nöjd att få vara ute, att bara sitta i vagnen och titta på alla bilar gör han så glad. Det är tur att vi har en ballkong i alla fall så han kan få vara ute på den lite när vi är hemma.

Nu i kväll har pappa varit här och ätit middag och busat massor med Walter. Han kunde inte sluta att titta på sin morfar, så det var mysigt att se.

Nu ska jag lägga mig raklång i soffan och läsa en ny inredningstidning som damp ner i brevlådan igår. Nice!!

Här kommer en bild på Walter som är nära att ta sina första krypsteg.... men det kan även ta ett tag till innan det sker på riktigt men vi väntar med spänning.

Ny vecka igen

Morgonen började med att jag och Walter gick ner till Prisxtra, dom har nämligen 50% på all frukt och grönt till och med torsdag. Så nu har jag fyllt upp kylen. Jag måste nu bli en liten prisjägare denna höst för jag kommer nämligen inte få ut några pengat från jobbet, så det blir lite snålare detta halvår :-(.

Sen har vi varit en sväng ner till parken och gungat, och Walter älskar verkligen det. Skrattar högt av glädje, han var  även  minst av alla där....men kul att hitta ngt roligt att göra ihop eftersom han blir ganska rastlös här hemma i lägenheten.

Igår var vi och tittade på ett hus i Älvsjö, jätte guligt litet hus som vi skulle tänka oss att bo i, men vi var inte ensamna om den tanken kan jag säga. Det var säker över 100 pers som var där och tittade, KAOS!!! Så det förtog lite av själva känslan om jag säger så. Ska bli kul att se vad det hamnar på....
På kvällen bjöd vi över Loppan och Linus på Fredrics berömda lasange, så det blev en jätte mysig söndag.

Nu är träningskläderna på och jag väntar bara på att Fredric ska komma hem så jag ska få gå ner och träna lite. Ska bli så skönt att sätta igång. Tänk när man hade en sådan här kula och vägde över 80 kg.....

Men i bland kan jag sakna min mage och dom små sparkarna.....
Detta kort är taget på nyårsafton, 24 dagar innan Walter kom.



 


Hyrfilm, glass och vin

Andra kvällen i rad som jag och Fredric ska kolla på film. Det var SÅÅÅ länge sedan vi satt i soffan och kollade klart på en film. Det var så mysigt igår så jag var tvungen att gå och hyra en till idag :-) Kan inte bli bättre med glass och film och regn utanför. Man kan nästan tro att det är oktober ute.

Idag har vi bara haft en "vi tar dagan som den kommer" dag. Vi gick och gungade med Walter i Vasaparken som han älskar, långlunch på Bagel Street, omplantering av mina kryddor på balkongen, sova lite med Walter och nu har vi ätit middag. Walter åt så mycket gröt  han ville inte att det skulle ta slut och sen blev det några majskrokar (tack Julia för tipset, han älskar att sitta och äta och pilla med dom i lugn och ro) efter ett bad så sover lilla killen och vi ska kolla på film och njuta.

Lyx:
Mia var över häromdagen och hälsade på och hade med sig en försenad födelsedagspresent från henne och Anna. Jag fick ett presentkort på Afternoon tea för två till Häringe Slott (
www.haringeslott.se) ska bli så mysigt att åka dit i höst och bara njuta för det ingick även barnvakt :-). Tack så jätte mycket Mia och Anna för toppen present.

Nu blir det slappa i soffan för i morgon ska jag ta mig ner till gymmet och träna på förmiddagen.

Fredag

Känner mig lite trött idag även fast denna natt var den bästa sedan Walter föddes. Han har sovit hela natten utan att ha velat haft ngn mat. Måste ha varit den nya gröten som jag köpte i går :-). Hoppas det kan fortsätta såhär.

Igår var Charlotta över på middag, hon är så gullig med Walter och tar helt över honom när hon kommer hit. Vi tog en promenad ner till Odenplan och jag passade på att teckna ett SATS kort, så nu ska jag äntligen börja träna igen. Känner mig så inpirerad. Ska även försöka lämna in Walter på Mini SATS, tror faktiskt inte det kommer vara några problem. Kan vara skönt att träna mitt på dagen då det inte är så jätte mycket folk.

I morse öste det ner regn men nu tittar faktist solen fram, det får bli en promenad senare efter lunch och så ska vi handla middag för min mamma kommer över i kväll. I morgon får det nog bli kräftor för jag är så sugen på det nu.

Just nu sitter Walter och leker med sin lekkorg på golvet. Väldigt skönt att han kan sitta där själv och leka och vara så nöjd.


Kram från oss och ha en härlig 080808 dag. Det är säkert många som gifter sig idag....

Sommarlovet är slut....

Idag började Fredric att jobba och nu är mitt och Walters sommarlov slut.... Det började för ca 2 månader sedan med 3 veckor i Tällberg sen en vecka i stan och sen blev det Karlstad och Tällberg igen och vi har även hunnit med lite fester här och där. I går hade vi en super härlig dag på Djurgården, vi åt en härlig lunch på Rosendalsträdgårdar. Köpte fina blommor, man fick nämligen plocka sina egna snitt blommor, lite mysigt att ha ha en hel trädgård att välja och vraka med.

Idag ska vi träffa Julia och Nadia, det var 2 månader sen sist så det ska bli så kul att se hur stor Nadia blivit.
Nu ska jag busa med Walter sm inte vill sitta i mitt knä längre....

Ha en härlig torsdag.

Hemma i stan igen

Efter ca 4 fantastiska sommar veckor är vi hemma i stan igen och det känns skönt att vara hemma bland sina saker igen. Men vart tog sommaren vägen, det är ju ett skämt att för en vecka sedan var det +31 grader och i dag +11 och REGN..... känns som det är höst och man kan packa ner alla sommarkläder i lådorna. Men jag hoppas på att värmen kommer tillbaks, augusti brukar ju vara en bra månad.

Idag har vi bara packat upp alla saker, jäklar vad grejer vi har åkt runt med. Vi har haft en riktig släng och rens dag så nu känns det fint i garderoberna. Jag har sorterat ut alla Walters 50-56 och 62-68 kläder och lagt dom i plastbacka som nu ska upp på vinden coh vänta på nästa lilla bebis :-). Kan bara meddeal att vi behöver inga nya kläder då det är dags för ett syskon för vi har SÅÅ mycket fina kläder.  Jag la en body i stl 50 på Walter och kan inte fatta att han har kunnat haft den srorleken. Han var så liten när han föddes men har verkligen blivit en stadig kille nu. Men vilken skillnad det är på honom nu, han behöver stimulans nästan hela tiden, vill gärna gå hela tiden så min rygg gör ganska ont efter att ha gått hukad för att hålla hans händer. Hoppas att han kommer att börja krypa snart så han inte blir så arg när han inte kommer ngn vart när han ligger på mage, han vill så gärna men vi tror inte det är så långt kvar nu.

En annan sak som vi märkt när vi kommit hem efter att ha bott i två stora hus och stora tomer under hela sommaren är att vi har alldeles för liten lägenhet....:-( Vill egentligen inte inse det men så är det, Walter vill bara komma ut och blir alldeles lycklig för att komma ut genom dörren. Jag vill ha ett hus med tomt!!!!!

Nu ska vi slappa framför TV`n och njuta av att det bara är jag och Fredric.
Hoppas solen skiner i morgon.

Kram

Födelsedag

Idag fyller min älskling år!!Hipp hipp hurra.
Han tycker dock inte att det är lika roligt att fylla år som jag...konstigt.
Men han fick i alla fall massor av paket och sjönsång från oss i morse. Jag hade köp en ny DVD eftersom våran gått sönder och det blev en inspelningsbar så nu kan vi spela in våra favoritfilmer :-)

Vi är nu nere i Karlstad och det var som om vi kom med det dåliga vädret för nu öser det ner regn.
Men när vi kom i fredags kväll han vi i alla fall med ett dopp i poolen, 31 grader så det var riktigt skönt och Walter han var så glad att få plaska i vattnen innan han somnade för kvällen.



I går åkte jag och Fredric in till Karlstad och träffade lite kompisar och drack vin. Walter sov så skönt här hemma. Det var länge sedan bara jag och Fredric gjorde ngt ihop så det var mysigt.

Nu blir det tårt och bullbak till alla gäster som kommer i eftermiddag.

Ha en bra och regning söndag.

Kram