Foton på stora och lilla W


Såpbubblor ät väldigt roligt tycker Walter.

Han har blivit så stor den senaste tiden.
Tycker nyss det var sommar och han satt stilla och lekte med sina leksaker. Man kunde då gå in i köket och komma tillbaks och han satt kvar på samma ställe..... Det händer inte nu diekt.

Walter i sommras nere i Karlstad. 6 månader.

Dagens

Humör: Lite trött idag men annars ok. Fredric ska dock åka bort idag så det är tråkigt...
Gjort: Har fått sovmorgon, Fredric tog Walter i morse och jag somnade om i över en timme. SÅÅ skönt.
Planer: Nu ska jag göra en sats musli, sen efter lunch ska jag köra ut Fredric till Arlanda. I kväll kommer Charlotta över på middag, ska bli så mysigt.
Ser på: Nyheterna på 4:an
Lyssnar på: Sporten
Läser: Alla tidningar jag kommer åt
Dricker: Har just druckit min goda kaffe, så nu börjar jag vakna

Äter: Har ätit god frukost som Fredric har fixat
Bästa: Att jag fick en härlig och lång sovmorgon
Sämsta: Att Fredric åker till Spanien idag.
Barn: Frisk, pigg och aktiv liten kille
Väder: Piss väder, regn regn.


Fest!!!

Idag fyller min älskade pappa 60 år!! GRATTIS PAPPA!!
Så vi ska på stor fest i kväll hemma hos dom och även sova över där så vi båda kan fira och festa till det. Har haft modeprovning här nu på morgonen och jag kom fram till att det blir en svart kjol med hög midja och en svart topp till det. Svart svart men snyggt snyggt.

Har inte hunnit skriva på min blogg på några dagar och mycket beror nog på att tiden inte riktigt hinns med och Walter tar mycket mer tid just nu. Tror eller jag har kännt att hans övertänder är på väg och jag tror han har ganska ont så han vill gärna vara nära sin mamma. I natt vaknade han kl ett och var ledsen och det är inte så vanligt nu för tiden. Men vi får hoppas att dom bryter ut snart.

I veckan har Fredrics pappa varit uppe på kurs i Stockholm så han har varit här i två kvällar och ätit middag och busat med Walter. Tycker det är så bra att han får träffa sin farfar och nu på måndag kommer farmor upp och ska bo här i några nätter. Ska bli så mysigt. Fredric åker nämligen ner till Spanien och ska klättra. Så det är skönt att få sällskap.

Igår kväll var jag på jobbet i några timmar. Vi hade nämligen rekryteringskväll av 4 st coacher som jag ska ha i mitt team. Det var så kul att få intervjua och träffa hungriga unga killar och tjejer som ville ha tjänsten. Vi kände oss lite som Idol-juryn. Så nu känner jag mig taggad att börja jobba i februari.

Nu ska jag förbereda inför dagen. Ska åka ner till NK och fixa det sista till pappa.

Ha en härlig onsdag.

Vintertid

Så var det dags med vintertid igen, mörka kvällar alldeles för tidigt, ännu mer tända ljus och man får göra kvällarna lite mysigare här hemma eftersom man inte vill vara ute alldeles för länge när det är mörkt.
Vi var dock lite nervösa över att Walter skulle vakna för tidigt i morse men han sov ända till kl halv åtta och då var ju kl egentligen halv nio, men det var nog bara för att han var vaken i en timme runt halv fyra i morse.... När ska vi få uppleva en natt då han sover hela natten utan att vakna?

Igår hyrde vi filmen "Sex  and the city", jag har redan sett den men ville gärna se den igen. Det är en må bra film och jag blir alltid så inspirerad av kläder, frisyrer och framför allt NY-city!!!

Snygga tjejerna!!!
Igår efter filmen ville jag färga mitt hår brunt, men jag ska nog fundera på det ett tag innan jag gör ngt.... Fick dock inspiration till en bröllopsklänning. Försökte hitta den på nätet med den fanns inte med bland alla bilder.

Idag har jag varit på Brunch nere i Nynäshamn på Nynäshavsbad tillsammans med Jessica, Cathrine coh Lena. Super mysig förmiddag med god mat och massa skratt. Efter det åkte jag över till Åsa som är min systers älsta kompis. Hon fick nämligen sitt 3:e barn förra söndagen och det blev en liten Hugo och med två tjejer sen tidigare fanns det inte så mycket killkläder i huset. Så då fick jag rycka ut med en påse fylld med söta små kill bebiskläder.
Det var så gossigt att få se och hålla i en 7 dagar gammal liten bebis. Han var jätte söt och fin.
 Jag är SÅÅ glad att mina komisar ska få bebisar i vår för då kan jag bara springa över och få lite bebis gos.
Så idag har Walter och Fredric umgåtts en del och jag har fått lite egen tid.

Nu har vi ätit middag och kollat på TV och jag är så trött. Tror det blir en tidig kväll idag. I morgon har vi ganska mycket på inplanerat och en sak är redan kl nio i morgon bitti....gäsp.

Sov gott...

9 månaders killen

Igår fyllde Walter 9 månader. HELT OTROLIGT!!! Kan inte fatta att han redan blivit så stor. Nu börjar han få lite attityd och han säger i från om han inte får som han vill och han blir arg när man tar saker i från honom som han inte får ha, han blir SÅ glad när pappa kommer innanför dörren och han vet inte hur fort han ska krypa fram och klättra upp i hans armar, han skrattar bara han ser sin mamma, han är väldigt social och skrattar och charmar folk på bussar och på gatorna. Så han har fått mycket både från sin mamma och pappa :-). Här kommer lite foto nya för idag.


Nya kläder, på onsdag ska vi nämligen på 60 års fest och då måste man vara snygg.

Jag klarar även att stå själv i några sekunder....

Jag tycker han har fått ett nytt ansiktsuttryck bara på den senaste veckan.
Älskar när han har den här färgen på dig, hans blåa ögen bli så fina.

Mamma vad gör du där nere på golvet?

Älskar dig min sönos.

Så var det helg

Fredag!!! Igen.... När jag jobbar har jag inget imot att tiden går fort då är det så skönt att veckorna bara försvinner bakom en för man längtar så till helgen. Det gör jag nu med eftersom det är så mysigt att hela familjen är hemma. Men samtidigt tycker jag inte om när tiden går så fort nu när jag är hemma med Walter. Då får jag lite panik över i fall jag inte njuter så mycket som jag ska göra, hinna med alla mysiga saker innan jag börjar jobba. Jag vill inte sitta där i mars och undra varför jag inte gjorde den där utflykten i stället för att gå ner till Åhléns på Odenplan....:-)
Jag vet inte varför jag tar upp detta idag... kanske bara för att vi såg filmen The Bucket List igår, som jag varmt kan rekomendera, en liten tänka till film.
Det var så mysigt igår kväll, Fredric hyrde film och köpte hem vin, så vi delade på en flaska vin och jag somnade inte ens i soffan. så jag var så glad att jag såg hela filmen. Sen har Walter sovit bra hela natten och vaknade kvart över sju. Det är stor skillnad från att vakna kl sex...

Idag har vi inga direkta planer och det är ganska skönt. Vi ska försöka möta upp Jessica, vill träffas så mycket som möjligt nu när hon är hemma i Sverige. Vill att hon alltid bor här hemma. Tänk om 3 månader kommer hennes lilla bebis. Åh vad jag längtar. Fredric ska ut i kväll och ta några öl med kompisar, så jag åker nog över till mamma och pappa och äter middag. Tror det skulle bli skaldjur och det tackar man inte nej till:-).

Nu ska jag läsa lite bok som ska vara klar till nästa 3programm träff och den är på engelska så det tar lite längre tid då.

Ha en härlig helg och fredag.

Dagens

Humör: Jodå inte på topp men ok.
Gjort: Ätit frukost och nu packat till babysim som börjar om en timme
Planer: Babysim nu kl halv tio sen ska jag till jobbet och ha möte ang vårat projekt.
Ser på: TV4 Godmorgon
Lyssnar på: Walter som snackar och kryper omkring här på golvet
Läser: Det går sådär med min bok som jag läser....den är på engelska och då tar det alltid lite längre tid.
Dricker: Inget, har inte fått mitt kaffe idag.

Äter: Har ätit frukost
Bästa: Att det är torsdag
Sämsta: Kan inte komma på ngt just nu
Barn: Ja en aktiv liten kille som ska klättra på ALLT. I mors klättrade han upp i diskmaskinen....
Väder: Sol och fint


Dagens Walter


Min glad kille som alltid ska rynka näsan

Randiga killen.

Dagens

Humör: Bra fast har lite ont i huvudet.
Gjort: Ganska mycket faktiskt, hela familjen har ätit frukost tillsammans, duschat, tvättat två tvättar och hängt det, nattat Walter, skurat badrummet, jobbat med vårat projekt som vi har från 3programmet.
Planer: Lunch med Cina, Petra och lilla Sixten på ROOM sen ska jag möta upp Julia och Nadia. 
Ser på: Efter tio på 4:an

Lyssnar på: En intervju med en modell som Malou intervjuar
Läser: Just nu mama som damp ner i brevlådan igår
Dricker: Vill ha kaffe, blev bara en liten kopp i morse och utan mjölk.... så det var ingen höjdare.

Äter: Har redan ätit frukost men är redan hungrig igen
Bästa: Att jag har fått tvättat, (jag är beroende att få tvätta och ha rena kläder... är det en sjukdom tro?)
Sämsta: Tråkigt väder och att jag har ont i huvudet
Barn: Sover sover....
Väder: Regn och rusk


Snygga badmössor


Jag och Fredric hittade dessa gulliga badmössor på STOCKHOME igår. Kankse kunde passa när vi går på babysim med Walter...eller kanske inte.

Måndagmorgon blev måndagkväll i stället

En bra natt med mycket sömn och så fick vi sova till halv åtte idag, härlig start på en ny vecka!!!
Helgen har gått som vanligt väldigt fort men vi har hunnit med en hel del och det är skönt.
I lördags kom min underbara vän Jessica över hon är hemma från London i två veckor nu. Hennes mage är så fin och den har vuxit massor. Tycker det är så fint med gravida magar.
Vi tog en sväng på Odenplan sen mötte vi upp Katinka och tog en fika på Levinskys på Rörstrandsgatan, ett av dom dyraste ställena tror jag, så dit ska jag inte gå ngn mer gång.

På kvällen åkte vi ut till Saltis och till Åsa + familj (Fredrics moster) Åsa har fyllt 40 år så då bjöd hon in familjen på middag. Fredrics mamma, syster, mormor och morfar och morbror och familj kom upp från Karlstad så det blev fullt hus. Walter var väldigt avaktande i början och ville bara vara hos mamma. Men sen släppte det och kröp runt och busade med barnen. Det slutade dock med ett fall från en av sängarna och en stor bula i pannan och MÅNGA tårar...

Igår förmiddag kom alla värmlänningar över på fika innan dom skulle åka hem. Jag hade bakat Äppel och kardemumma kaka och en rabarbersmulpaj. Riktigt gott om jag får säga det själv.
På eftermiddagen blev det en tur ner till NK där vi mötte upp Charlotta och Linus och sen tog vi en super god lunch på Vapiano som ligger på Sturegatan.

Nej nu har jag försökt att bli klar med detta inlägg sen i morse... så nu ska jag sluta skriva och publicera detta innan det försvinner för andra gången.


Ha nu en mysig måndagkväll.


Dagens

Humör: Det är ju FREDAG!!!
Gjort: Ätit frukost, duschat, nattat Walter och slö kollat på internet
Planer: Julia och Nadia kommer över snart, sen blir det en tur på stan och sen kaffe med Petra och Sixten på eftermiddagen.
Ser på: Efter tio på 4:an
Lyssnar på: Reklam
Läser: Scoring points - till 3programmet
Dricker:

Just nu ingenting men är redan sugen på en kaffe nr2
Äter: Har ätit frukost och mitt hemmagjorda bröd
Bästa: Att det är fredag och att solen skiner
Sämsta: Att jag fastnat framför internet....
Barn: Walter mår mycket bättre och sover just nu för tillfället och har gjort i över 1 1/2 tim
Väder: Sol sol

Ha en härlig fredag


Ojdå.....

Jag skrev ju för några veckor sedan att jag skulle försöka ha ett shopping stopp för ett tag. I dag bröt jag den totalt.
Jag och Walter åkte ner till NK idag, perfekt ställe att fördriva tiden på när det regnade, men väldigt farligt också. Hittade så mycket snyggt och jag letade lite efter en klänning som jag kan ha på mig när pappa fyller 60 år men det blev ingenting. Jag köpte dock mitt favo shampo och balsam från Loréal som dom har bra pris på där.
 
Men när vi kom hem till Odenplan igen gick jag förbi ETC och där har dom så snygga skor och idag när det har regnat så har inte jag några bra skor att ha på mig. Men där i butiken stod DOM och bara väntatde på att få gå hem med mig:-).

Så det fick bli ett par Blundstone i mörkt mörkt brun skinn.
Är super nöjd och Fredric blev riktigt avundsjuk. Men jag kundå unna mi dessa för dom pengar jag får nu när jag går 3programmet efgtersom jag får lön då och det är lite bättre betalt än från Försäkringskassan.

På eftermiddagen hängde vi hemma hos Julia och Nadia. Det har verkligen inte varit ngn park dag idag så det var skönt att bara få sitta i deras vardagsrum och låta barnen leka med varandra.

I morgon är det fredag, fredag, fredag!!!!

Morgonstund

Mörkt och regn ute, vilken trisst dag och vi har inget planerat idag....Så vi får hoppas att det dyker upp ngt kul.
Men när det är sådana här tidiga mornar och ruskigt väder ute får man se till att göra det mysigt inne i stället. Då tänder jag alltid massa ljus i vardagsrummet när vi sitter och äter frukost. Blir liksom en mycket trevligare morgon då:-).

Doftljus dom luktar jätte gott, fick det från Martina o Martin på brunchen.

Morgonpigg kille


Nu ska Walter sove och jag ska fixa i ordning mig. Igår sov han över 2 tim på förmiddagen så vi får se hur det blir idag.

Egen tid

Har just kommit hem efter en jätte trevlig kväll med Erika. Det blev middag och vin på Grodan vid Stureplan. Gott med ett glas vin och kul att få sitta ner i lugn och ro och bara prata massor av skvaller:-).
Sen gick jag hem och det var sååå skönt.
En väldigt lyckad kväll med andra ord såhär mitt i veckan.

Nu blir det Grays!!! Verkar bli ett bra avsnitt idag.

Fin dag

Idag fick vi sova till kl halv åtta så det var riktigt skönt. Ser ut att bli en bra dag idag. Vi har inga direkta planer så vi tar dagen som den kommer. Men när Walter vaknar så ska vi i alla fall gå och köpa en mjölk så jag får mitt morgonkaffe...
I kväll ska jag träffa en kompis som jag inte träffat på jätte länge, är nästan lite sugen att sätta oss och ta ett glas vin någonstanns, men jag råkade såg vad som skulle hända på Grays i kväll så jag vill ju gärna vara hemma till kl nio.... typiskt mig att fasta för alla serier nu när det är höst.

Nu ska jag försöka få i väg lite jobb mail, en del att fixa med ang vårat projekt nämligen och jag får passa på när Walter sover.

Hopaps solen skiner på er idag.

Kram


Längtan..

Även fast vädret är fantastiskt här i Sthlm idag så har jag sådan längtan till vämen och att få komma utomlands. Ett av mina favoritställen är Pamla-Mallorca och för drygt ett år sedan var jag där med min syster och henens familj under en vecka. Var då i 6:e månaden och stormtrivdes med min mage:-).
Nu skulle det sitta fint med en sådan resa igen och bara få komma bort från rutiner och vardagen.


För exakt ett år sedan...tiden går fort.

Lunch vid havet, JAAA TACK

Abbe 3 månader och nu går han på dagis och är stora killen....


Ja det var lite "drömma mig tillbaksa bilder".


Nu ska jag tillbaks till verkligeheten och fixa middag till familjen. Mysigt det också.

Ha en bra kväll.


Dagens

Humör: Bra fast har ONT i magen...
Gjort: Duschat, ätit frukost, lekt med Walter på mattan och nu har jag lagt honom.
Planer: Vara ute så mycket som möjligt eftersom vi var innne nästan hela dagen iger....
Ser på: Triss skrapning på TV4
Lyssnar på: Kristin Kaspersen som pratar
Läser: En tjock bok på engleska som jag fick på 3programmet, ska vara klarläst till den 8 dec....
Dricker: Kaffe
Äter: Inget just nu

Bästa: Solen skiner och att Walter mår mycket bättre
Sämsta: Just nu bostadsmarknaden
Barn: Nyfiken, aktiv och världens sötaste
Väder:  SOL SOL!!!


Söndag hemma i soffan

Nu är jag tillbaks igen efter några dagars uppehåll. Utbildningn var så inspirerande och bra som jag hade förväntat mig så det känndes jätte bra. Kul att vi i gruppen ska lära känna varandra under ett helt år. Nu dom följande veckorna och månaderna är det fokus på det projekt som jag och tre andra ska göra. Det ska bli en rapport till Säljavdelningen, uppdraget är: Hur internet i mobilen ska se ut år 2010, hur kan vi tjäna pengar på det och öka användandet?
Redovisningen av detta ska ske inför hela ledningsgruppen i maj nästa år.

I fredags eftermiddag lämnade jag den proffesionella biten och klev inanför dörren till min lilla familj. Det var sååå underbart att få krama om och pussa på Walter igen. Han ville gärna ta och känna på mig ett bra tag, och hade svårt att vara långt ifrån mig. Fredric hade gjort så fint här hemma och hade köpt hem färska blommor, räkor och krabba och till det cava. Så vi hade en mysig kväll tillsammans, tills vi båda somnade i soffan framför Idol kl halv tio.....

Idag har vi haft lite vänner här på Brunch. Även om det bara är en liten brunch så har det varit mycket att förbereda, så idag var jag faktiskt glad att Walter vaknade tidigt för då hann jag baka bröd, baka scones, fixa pannkakor, smootie och fixa och trixa så det var fint här hemma. Tycker det är så kul att bjuda över vänner och göra fint. Så det blev en jätte lyckad eftermiddag med mycket prat och bus med Hugo och Walter.

Hugo var så gullig mot Walter. Snart ska han få en egen liten lillebror/syster:-)

Resten av eftermiddagen spenderade vi ute i solen och tog en härlig promenad. Walter mår tyvärr inte så jätte bra, han har blivit förskyld igen och nu på eftermiddagen har han inte velat äta någonting och varit dålig i magen. Så det är säkert ngt virus... Inte ens välling ville han ha, men vatten går bra som tur är. Min lilla älskling. Hoppas han mår bättre i morgon.

Ska snart sova, är ganska trött efter en lång dag.

Hej från mitt hotell rum

Har tydligen fått gratis mobilsurf i min mobil:). Och då kunde jag ju inte hålla mig från att gå in på min blogg. Ska snart släcka o sova i min gegantiska stora säng o väldigt fina hotell rum. I morgon vaknar jag upp till fredag o då ska jag äntligen få träffa Walter igen. Fast dagarna här har gått jätte bra. Jag kan erkänna att jag grät i onsdags morse när jag sa hej då. Men sen har dessa dagar varit fullspäckade med föreläsare, personlighetstest, gruppövningar mm. Så jag är super nöjd. Berättar mer sen.

I morgon byter jag mammarollen mot....

I morgon bär det av ut till Saltsjöbaden och Grand Hotell. Där ska jag gå en utbildning i 3 dagar med jobbet. Känns inspirerande, motiverande, utveklande, spännande och nervöst. Men just nu är mina tankar mycket på att jag ska vara i från Walter i 3 dagar. Kommer kännas så tomt och jag kommer SAKNA min älskling otroligt mycket.
Men samtidigt ser jag verkligen fram i mot dom här dagarna och jag är så glad att jag har fått möjlighten att få gå denna utbildning. Härligt att få använda hjärnan på ett litet annorlunda sätt än vad jag brukar göra om dagarna.
Vi är 16 st som ska gå utbildningen och jag känner inte alls alla, men om ett år kommer vi vara ett riktigt tajt team och då har vi haft utbildning under ca 6 tillfällen + en utomlandsresa och en avslutningsbankett. Så jag har ett härligt och innehållsrikt år framför mig.

Nu ska jag packa det sista + slå ett öga på Äntligen hemma. Är dock sååå sugen på glass men får hålla igen. För att bo på hotell i 3 dagar betyder även god mat....

Vi ses om några dagar för jag kommer ha svårt att blogga när jag är borta.

Här kommer jag tillbringa mina dagar..... Det är inte så synd om mig;-).

Godmorgon

Humör: Glad och pigg
Gjort: Ätit frukost, gett Walter gröt + bäddat rent i våran säng= effektiv morgon
Planer: Träna på förmiddagen, handla mat och hämga i parken i em
Ser på: Reklam på TV

Lyssnar på: Walter som pratar
Läser: Ingenting
Dricker: Har druckit min goda kaffe och då blir jag alltid piggare
Äter: Har ätit min frukost redan
Bästa: Solen skiner
Sämsta: Inte så mycket pengar...
Barn: Walter är på ett toppen humör och babblar på med dig själv här hela morgonen
Väder: Sol sol och höstigt fint. Sådana här dagar gillar jag hösten väldigt mycket.

Ha en bra dag.


Bröllopsfix och business

Har haft den bästa natten på länge och hela familjen sov till halv åtta. Så dagen kunde inte börja bättre. Sen när man tittar ut genom förnstret och ser en klarblå himmel blir man så glad. Särskilt när vädret var helt hemskt igår.
På förmiddagen när Walter sov så tog jag tag i lite bröllopsplanering. Mailat och ringt till ett catering ställe som vi är intresserade av som ligger i Rättvik samt bokat upp hotellrum till våra gäster på Åkerbladshotell. Så nu kan jag bocka av lite saker i alla fall.
Sen vid lunch var det dags att ta en rask promenad till jobbet där jag hade möte/lunch träff med min chef och våran HR ansvarig. Kan inte berätta allt eftersom det inte är offeciellt ännu. Men jag blev i alla fall erbjuden en ny tjänst som jag blev super glad över. Kunde faktiskt inte bli bättre. Så jag var så motiverad när jag gick därifrån. Mina underbara kollegor Cina och Jessica var barnvakt åt Walter under hela timmen och det gick så bra. Kändes skönt att jag kunde koncentrera mig till 100% under hela mötet. Blir lite svårt när Walter sitter brevid.
Efter mötet var en promenad med Petra och lilla Sixten välbehövligt, så vi gick runt halva Kungsholmen och pratade massor. Så härligt att jag och Petra är mammalediga samtidigt från jobbet.

Nu i kväll har vi firat med sushi, så skönt att få hämta hem mat i bland och inte behöva tänka på massa disk mm. I stället halvligger jag i soffan och äter nötter och russin. Walter sover och Fredric är på möte med styrelsen här i huset.

I morgon ska jag gossa lite extra mycket med Walter, på onsdag bär det nämligen i väg på utbildning med jobbet och jag kommer hem på fredag kväll....åh vad jag kommer att sakna min lilla älskling.


Mamma vad gör du....

Jaha var det såhär jag skulle ha dom. Rund och go är jag i alla fall.

Fixar söndag

I morse fick vi tyvärr ingen sovmorgon, då vaknade Walter redan kl sex. Det var skillnad från igår då han slog upp sina blåa kl åtta... Men vi hade en väldigt mysig morgon hela familjen och låg kvar länge i sängen och busade. Sen somnade alla om igen när det var dags för Walter förmiddagslur, så skönt att höra regnet utanför och bara dra över täcket igen.
Eftersom det har öst ner regn här idag och blåst så har vi varit inne mycket och fått massor gjort. Tvättat sex st tvättar, rensat ut massor av kläder och lagt upp alla sommarkläder i boxar. Riktig rensa-släng dag. Så skönt.

Men när Walter hade sovit sin andra sovstund var det inte så roligt att vara hemma längre. Så då åkte vi över till mamma och pappa på eftermiddagen. Där fick han busa av sig riktigt ordentligt och han klarade till och med att krypa upp för deras långa trappa helt själv fast med morfar bakom som skydd. Sen åt vi en super god middag och avslutade med en smuläppelpaj, så nu är magen mätt och glad.

I morgon ska jag till jobbet och äta lunch med min chef...väldigt spännande faktiskt. Berättar mer i morgon.

Ha en mysig söndagkväll, själv sitter jag och tittar på Ensam mamma söker.... hmmm.

Mysig höstdag

Idag har jag och Fredric verkligen fått kvalitets tid med varandra. Vi lämnade Walter hos Mia och Krille vid ett tiden och han var så söt där han satt i vagnen och tittade på oss i bilen när vi försvann.
Målet för dagen var Häringeslott och Afternoon Tea som jag fil i födelsedagspresent av Anna och Mia. Kunde inte bli bättre att åka ut till ett sådant fint ställe denna höstdag.

Häringeslott

Ätligen fick jag använda min nya väska...
Miljön inne i slottet var fantastiskt och vi fick ett eget litet bord där vi beställde in gott Te och bufffen var bara runt hörnan. Där var det uppdukat med minst 5 olika sorter av scones, smörgåsar med goda fyllningar, massa ostar och kex, efterrätter. Så man behövde inte vara orolig att åka därifrån hungrig.

Buffé rummet


Lyxigt att jag och Fredric fick sitta för oss själva och njuta och prata om allt mellan himmel och gjord. Fast det blev mycket bröllopsnack.

 
Så här glad blir man när man får ta en höstpromenad i vacker miljö.
Kan verkligen rekomendera alla att åka dit och njuta av en Afternoon Tea.

Nu ska vi fortsätta njuta av färska räkor och krabba och mina hembakta baguetter.

Jo måste ju bara berätta att Walter stormtrivdes med Krille och Mia, det hade gått super bra. Dom hade varit och gungat i parken och ätit lunch tillsammans. Underbart var det när vi öppnade dörren och en glad Walter mötte oss. Jag blir så stolt att vi har en sådan fin son.

Ha en mysig lördag.


Äppel och kanelmuffins med crumble

Idag är det Kanelbullensdag men jag orkade inte ställa mig och göra kanelbullar nu på morgonen så i stället fick det bli  Äppel- och kanelmuffins med crumble från Leila.

Muffinssmet grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 msk malen kanel
Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

3. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.

4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.

6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

Kan säga att dom blev fantastisk goda :).


Magsik fredag

Som jag har längtat till denna fredag. Vi har inte varit hemma i stan på 2 helger så det är nog därför.
På fredagar brukar vi alltid göra ngt extra och denna fredag har innehållit:
* Fantasitisk morgonpromenad i solen runt Karlbersslott och över till Kungsholmen
* Mysig fika med Petra och Sixten
* Lekstund i Vasaparken med Julia och Nadia, jag hade gjort egna pannkakor till barnen, lite extra för att det var fredag. Nadia mumsade som bara den medans Walters mun var stängd....typiskt när mamma gör sig till.
* Handlade hem massa gott från Vasastansost, fantastisk butik.
* Rött vin!!! som jag hade längtat hela dagen efter ett glas gott vin.
* Walter somnade som ett ljus och jag och min älskling kunde njuta av god middag, tända ljus och åter lite mer vin.

Nu ligger vi i soffan och äter smågodis och tittar på Idol.
I morgon ska jag och Fredric åka och lyxa oss på Häringeslott medans Walter är hemma i stan med Mia och Krille.

Effektiv dag

I dag har vi bara haft babysim på schemat och det är ganska skönt vissa dagar. Walters babysim foton blev super coola, dom såg verkligen ut som sådana där bilder som man ser när bebisar är under vattnet. Så jag köpte två st som jag får nästa vecka. Eller då är det Fredric som ska gå dit eftersom jag är borta på utbildning.
Men efter simmningen gick vi en promenad och Walter somnade gott. Efter det hem och gjorde lunch, det blev lax, potatis och morötter. Det var förstår gången han fick lax så det gick ganska sakta att få ner den lunchen...
Medans jag gjorde lunch så gjorde jag även en sats med musli. Den var helt slut i morse och det är ju såå gott att ha min egna musli hemma.
Min energi var verkligen på topp idag så jag fortsatte in i sovrummet och där har jag nu möblerat om lite. Walter säng ahr fått en ny plats. Den står nu inte längre brevid oss utan på andra sidan rummet. Får se om han kanske sover bättre där, ja ja vi får se.

Så här ser det ut nu på våran sida

Walters lilla hörna. Om vi gillar detta så ska jag fixa lite hyllor och sätta upp tavlor så att det blir lite mysigt.

Nu på eftermiddagen har vi varit i parken ngn timme och gungat, provat att åka trehjuling, och lekt inne på öppnaförskolan med lite andra barn. Nu sover han...på balkongen. Han somnade på vägen hem och jag ahde ingen lust att vara ute så då fick jag kånka upp vagnen till lgh och sen ut till balkongen. Man får i alla fall starka armar.

I kväll ska Fredric klättra och det är alltid trisst när han kommer hem sent, men ajg funderar på att kanske åka över till farmor en sväng. Får se vad jag orkar.

Ha det bra.

Dagens

Humör: Är trött ett humör??? Annars är jag glad.
Gjort: Vaknat alldeles för tidigt pga Walter härliga morgonhumör. Ätit frukost, packat inför babysim som är om en timme + hunnit nattat Walter igen....
Planer: Babysim nu på morgonen, sen blir det nog parken.

Ser på: TV4 morgon
Lyssnar på: Just nu Nyheterna
Läser: Etersom jag inte hinner läsa så mycket böcker blir det "bara" tidningar och då inredningstidningar.

Dricker: Har redan hunnit dricka mintt morgonkaffe så att jag vaknade till.

Äter: Just nu ingenting men har fått i mig min frukost som är ett måste för att dagen ska bli bra.

Bästa: Solen skiner lite i alla fall och jag hoppas på att kunna vara ute mycket med Walter.
Sämsta: Är sååå trött eftersom W vaknade för tidigt. Men det ordnar nog till sig...
Barn: Walter sover men måste tyvärr väcka honom snart då vi ska gå ner till badet, får se hur det går.
Väder: Solen spricker snart igenom

Nej nu måste jag skynda mig, det kommer nämligen en fotograf till babysimmet idag som ska fota alla barnen under vattnet. Det betyder att man måste släppa taget om barnet i ganska många sekunder....

Ha en bra torsdag


Dagens Walter

Det är en ritkig sitta inne dag idag. Regent öser ner utanför och jag har faktiskt sovit med W i en halvtimme nu efter lunchen. Så skönt. Men på frmiddagen hann faktiskt jag och Julia iväg på en utförsäljning för barn. Köpte ett par vinterkängor och två fleecetröjor. Så då blev det några fynd.
Har fotat Walter lite här hemma idag, måste ta med mig kameran ngn dag när vi går ut också.
Försökte få ett foto när han klappar händerna men det är svårt att få en bild på det...

Ny fin body som han fått från sin snälla farmor.

Klappa händerna

Min randiga lilla kille som ska ställa sig upp mot allt och gärna släppa händerna också. Vill klara sig själv...

Nu ska jag fortsätta att mysa här hemma. Är dock ltie sötsugen så det kanske blir ngn kaka kanske.